Uudistuneet Kuninkaat kohti juhlavuoden otteluita

Itä- ja Keski-Suomen Kolmonen käynnistyy sunnuntaina ja edustusjoukkue on uudistuneena valmis sarjakauteen 2020. Kaudella 2019 Kings sijoittui kymmenenneksi putoamisen täpärästi välttäen.

Sarjakaudelle 2020 saatiin iso muutos, kun Kingsin valmennussaappaisiin hyppäsi neljäntoista vuoden tauon jälkeen Samu Penttinen. Samu on tuonut mukanaan rutkasti kokemusta ja ammattitaitoa harjoituksiin sekä perustekemiseen, mikä on näkynyt positiivisesti harjoituskentällä. Maalivahtivalmentajana kaudella 2020 toimii Petri Kuikka, joka tekee paluun useamman vuoden sapattivapailta valmennuksen osalta.

Sarjakautta 2020 ei päästä pelaamaan täysimittaisena paitsi koronaviruksen tuomien haasteiden, myös sarjasta luopumisten vuoksi ToU:n ja AFC Keltikin vedettyä omat johtopäätöksensä koronan jälkimainingeissa. Itä- ja Keski-Suomen Kolmonen pelataan kaudella 2020 yksinkertaisena sarjana, jonka jälkeen joukkueet jaetaan ylä- ja alaloppusarjoihin. Runkosarjan osalta Kingsin ensimmäinen peli pelataan sunnuntaina 14.6. Riverballia vastaan ja runkosarja päättyy 19.8. ottelulla LehPaa vastaan.

Joukkue on kauteen lähdettäessä vahvistunut usealla pelaajalla. Joonas Manninen saapui Kakkosessa pelaavasta NJS:sta vahvistamaan keskikenttää. Arthur Ferreira Miranda siirtyi puolestaan PK-37:n riveistä vartiomaan Kingsin maalia. Turusta, tarkemmin Magen Akatemiasta saapuva Otto “Shefki” Vilo on myös uusi tuttavuus kuopiolaisyleisölle. Oton pelipaikka löytyy hyökkäyspäästä ja lempinimensä mukaisesti suurimpana vahvuutena miehellä on fyysinen pelityyli. Kolmen mainitun lisäksi joukkue on uusiutunut myös mm. Franklyn Onyorahin ja Hannes Heinosen (KJK), Yousif Josephin (KuPS) sekä paluun tekevien Henri Hämäläisen, Aarne Sipolan sekä Gentrit Perqukun muodossa. Edellämainituista Heinosen ja Hämäläisen kaudet alkavat sairastuvalla ja paluuta tositoimiin odotetaan kauden mittaan. Sopimuspelaajista Myan Doot siirtyy ainakin alkukaudeksi KuFun riveihin pelaamaan Kakkosta ja tilannetta seurataan kauden mittaan tiiviisti. Mikäli Myan nousee pelaavaan vakiokokoonpanoon KuFussa, hän pelaa Kakkosta koko kauden. Mikäli vastuu jää vähäiseksi, paluu Kuninkaisiin on mahdollista jo kesken sarjakauden.

Uusista pelaajista Joonas Mannista kannattaa ehdottamasti seurata. Mielestäni hän on loistava vahvistus Kolmoseen. Myös paluun tehnyttä Aarne Sipolaa kannattaa katsella tarkalla silmällä. “Sena” teki comebackin möksähdettyään kaksi vuotta sitten saadusta parhaan pelaajan palkinnosta, jonka vuoksi lopetti. Vanhoista pelaajista kannattaa seurata Esa-Pekka Vartiaista, liikkuuko jalka enää ja onko fyysisyys todella 99, niin kuin Fifa Icons-kortissa on mainittu, kommentoi joukkueen puheenjohtaja Kalle Holopainen.