Taisteluvoitto tuliaisena Iisalmesta

Kuninkaiden kausi jatkui lauantaina Iisalmessa PAVE:n vieraana. Matkaan päästiin 15 pelaajan kokoonpanolla ja ottelu pelattiin sateen jäljiltä haastavan liukkaalla Haukiniemen nurmella. Kuninkaat nappasivat lopulta täyden pistepotin luvuin 2-3 (1-1).

Ottelun alku meni totutellessa vaikeaan alustaan ja liukastumiset sekä harhasyötöt värittivät Kuninkaiden peliä. Vaikeuksista huolimatta yhdeksän minuutin kohdalla Kings sai katkottua PAVE:n hyökkäyksen keskialueella, minkä jälkeen Jaakko Kasurinen syötti Esa-Pekka Vartiaiselle. Vartiainen jatkoi yhdellä kosketuksella pallon linjan taakse juosseelle Juuso Parhialalle, jolla oli helppo työ sijoittaa vierailijat 0-1 johtoon. Kuninkaat kerkesivät nauttia johtoasemasta vain kahdeksan minuuttia kun kotijoukkue iski pelin tasoihin erikoistilanteesta. PAVE sai oikealta sivuvaparin, jonka isäntien Simo Roth jatkoi päällään tarkasti tolpan juureen. Jakson loppu oli tasaista vääntämistä ja hieman heppoisen tuomarilinjan takia erittäin katkonaista puolin ja toisin. PAVE:lla oli jakson päätteeksi vielä yksi huippupaikka, mutta pallo päätyi Kings-maalin ylärimaan ja näin ollen tauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Kuninkaat saivat painajaismaisen alun toiselle puoliajalle kun 48 minuutin pelin jälkeen PAVE:n pelaaja toimitti pallon korkeana Kuninkaiden kuudentoista viivalle. Pallo pomppi kummallisesti Aarne Sipolan ja Simo Rothin välissä. Jälkimmäiseksi mainittu pääsi lopulta kääntymään suoraan maalia kohti ja sijoitti isännät 2-1 johtoon ohi vastaan tulleen Miika Ritalan. Kuninkaat eivät kuitenkaan lannistuneet vaan saivat PAVE:n maalin jälkeen otetta peliin. Kings taistelikin pelin nopeasti tasoihin. 52. minuutilla Lauri Mielonen antoi kulman oikealta ja pallo jäi pomppimaan iisalmelaisten maalin eteen. Aarne Sipola kävi törkkäämässä pallon maaliin ja lukemat olivat 2-2. Maalin jälkeen peli jälleen tasoittui ja PAVE pääsi muutaman kerran hätyyttelemään Kuninkaiden maalia. Kotijoukkueen paras maalipaikka tuli Samu Vidgrenille, joka pommitti kuudentoista rajalta voimalla, mutta Ritala sai venytettyä kätensä väliin ja pallon tolppaan. Tämän jälkeen Kuninkaiden peli alkoi rullaamaan ja ote siirtyä kuopiolaisille. Seitsemän minuuttia ennen loppua Kingsin kova työ palkittiin. Juuso Parhiala antoi sivuvaparin vasemmalta maalille ja PAVE:n maalivahti Joonas Piippo nyrkkeili pallon omaan maaliin ja lukemiksi 2-3. Pian maalin jälkeen Esa-Pekka Vartiaiselle avautui vielä paikka naulata peli rankkarista, mutta veto meni liikaa keskelle ja Piipolla oli helppo työ torjua. Enempää tilanteita ei nähty, joten täydet 3 pistettä matkasivat Kuopioon. Kuninkaiden pelit jatkuvat jo keskiviikkona Litmasella, kun nousutaistelun kannalta ratkaisevassa ottelussa sarjakakkonen ToU saapuu Kingsin vieraaksi.

Oli juuri niin vaikea peli, mitä ennalta osattiinkin odottaa. Liukas kenttä toi vielä lisää vaikeusastetta ja pitkä nurmi vaikeutti pallon liikuttamista. Peli toimi hienosti ja kaikki antoivat kentällä kaikkensa ja pistivät kroppaa likoon. Hieno nousu takaa-ajoasemasta voittoon ja elintärkeät 3 pistettä. Tästä on hyvä jatkaa kohti keskiviikkoa ja ToU-matsia, josta tulee varmasti vaikea ja fyysinen peli. – #22 Miika Ritala