Sarjakärki vieraaksi Rauhalahteen

Kuninkaiden ottelut jatkuvat jälleen keskiviikkona, kun sarjakärki FC Blackbird saapuu vieraaksi Rauhalahteen. Sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva vierasjoukkue on aloittanut sarjan puhtaalla pelillä voittaen Komeetat 4-0, JPS:n 1-0, LehPan 0-1 ja viimeisimpänä PK 37:n 4-1. Kuninkailla takana on tappio Komeettoja vastaan lauantailta kun kotijoukkue rokotti kymmenen minuuttia ennen loppua ja sai käännettyä tasaisen ottelun edukseen. Tasaisessa sarjassa Kuninkaat löytyvät tällä hetkellä sijalta kahdeksan, tosin eroa kolmantena olevaan AC Barcaan on vain 3 pistettä ja toisena olevaan Riverballiin 5 pistettä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuusi kertaa. Neljästi Blackbird on ollut parempi ja kahdesti ottelu on päättynyt tasan. Viime kaudella usealla Veikkausliigaa pelanneella pelaajalla liikkeellä ollut Blackbird latoi Jyväskylässä Hippoksen nurmella pelatussa ottelussa taululle tylyt 7-0 -lukemat. Joukkueet kohtasivat Litmasen tekonurmella vielä päätöskierroksella ja tuolloin tasaisemmassa ottelussa Blackbird lähti kotimatkalle 0-3 -voitto taskussaan. Täksi kaudeksi joukkueen Veikkausliigakokemusta omaavien pelaajien määrä on laskenut, mutta laatua toki löytyy silti. Turun Interissä, Tampere Unitedissa, FC Hongassa, Ilveksessä ja kasvattiseurassaan JJK:ssa yhteensä 207 Veikkausliiga ottelua ja niissä 36 maalia viimeistellyt sekä Leicester Cityn akatemiassakin pelannut Tomi Petrescu aiheutti jo viime kesänä harmia Kuninkaiden puolustukselle. Uutena liigataustaisena pelaajana täksi kaudeksi Blackbirdiin liittyi kaudella 2017 21 liigaottelua pelannut ja yhden maalin JJK-paidassa viimeistellyt Toni Tahvanainen. Tahvanaiselta löytyy lisäksi kokemusta Ykkösestä AC Oulun riveistä. Kuninkaille tutuimpana pelaajana vieraiden riveissä on kausilla 2017 ja 2018 Kingsissä pelannut Oskari Kainulainen.

Loukkaantuneiden listalta ei kotijoukkueeseen palaavia pelaajia saada, sillä PK-pelissä jalkaansa loukannut Oskari Röppänen ei ole vielä kuntoutunut harjoituksiin. Sarja-avauksessa loukkaantunut Juuso Parhiala on päässyt aloittamaan jo harjoittelun, mutta ei ole vielä pelikunnossa. Lisäksi maanantain treenit toivat lisäystä listaan kun Komeetat-ottelussa paluun loukkaantumisen jälkeen tehneen Henri Hämäläisen jalka alkoi jälleen kipuilla. Lisäksi maanantain treenien jäljiltä Roope Röppäsen pelikunto on vielä arvoitus.

“Sarjan kovin joukkue on vastassa, joten nöyrästi lähdetään pelaamaan, mutta luotetaan myös omaan tekemiseen. Nappionnistumisella meillä on mahdollisuus haastaa kenet tahansa tässä sarjassa. Rauhalahti ei varmasti ole helpoin paikka tulla vierailulle joten koitetaan ottaa etu siitä, että alusta on meille tuttu”, kommentoi maalivahti Miika Ritala tulevaa ottelua.

Kings SC vs. FC Blackbird, keskiviikkona 15.7. klo 19:45 Rauhalahdessa. Kioski palvelee jälleen ja grilli on kuumana. Vain käteinen käy. Tervetuloa!