OTTELURAPORTTI: Kuninkaille taisteluvoitto sarja-avauksesta

Kuninkaat hakivat Äänekoskelta sarja-avauksesta täydet pisteet hienolla taistelulla. Ottelu oli molemmilta joukkueilta hermostunutta pelaamista ja pelin painopiste vaihteli puolelta toiselle. Kotijoukkue Huima johti ensimmäisellä puoliajalla ottelua jo 2-0, mutta Kuninkaat saivat ensimmäisen puoliajan loppuun tärkeän kavennusmaalin. Toisella puoliajalla Kuninkaat nousivat kaksi kertaa tappiolta tasoihin ja lopulta kuusi minuuttia ennen loppua voittoon.

Ottelun alussa peli oli Kuninkailta hermostunutta ja vastustajan prässi tuotti vaikeuksia saada peliä kunnolla kontrolliin. 20 minuutin kohdalla Ali Al-Musawi pääsi nokikkain vastustajan maalivahdin Jani Järven kanssa. Järvi kuitenkin torjui Al-Musawin yrityksen. 28 minuutin kohdalla Huima katkaisi Miikka Viljakaisen avauksen. Huiman pelaaja pääsi nokikkain Viljakaisen kanssa ja syötti Jukka Kososelle, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin. 39 minuutin kohdalla Huima sai riistettyä pallon keskialueella, josta se pelattiin laitaan Roope Mikkoselle. Mikkonen jatkoi liikettään maalia kohti ja sijoitti pallon takanurkkaan. Juuri ennen taukoa Kuninkaat saivat kulmapotkun. Huiman purku jäi vajaaksi ja Ali Al-Musawi täräytti pallon vasemmalla jalallaan maaliin. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-1 -johdossa.

Toinen puoliaika oli Kuninkailta parempaa tekemistä ja 55 minuutin kohdalla pallo pelattiin sivurajaheitosta Esa-Pekka Vartiaiselle, joka jatkoi pallon kohti takanurkkaa, mutta Järvi venyi hyvään torjuntaan. Tunnin kohdalla Juho Kolehmainen syötti Vartiaiselle kuudentoista alueen sisälle. Vartiainen pääsi kääntymään ja laukoi pallon tolppaan. 65 minuutin kohdalla Kuninkaat saivat vapaapotkun hyvästä paikasta. Ali Al-Musawi laukoi pallon, mutta Huiman maalivahti Järvi venytti kätensä väliin ja pallon ylärimaan, jonka jälkeen Huima-puolustus siivosi pallon pois. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Al-Musawi keskitti pallon vasemmalta ja Esa-Pekka Vartiainen pääsi puskemaan avopaikasta, mutta pallo suuntautui ohi maalin. 67 minuutin kohdalla Al-Musawi keskitti jälleen vasemmalta ja Esa-Pekka Vartiainen puski pelin tasoihin. Vain kolme minuuttia Kuninkaiden tasoituksesta Huima nousi oikealta ja pallo toimitettiin matalana maalille, josta Jukka Kosonen viimeisteli illan toisen maalinsa ja vei äänekoskelaiset jälleen johtoon. Kuninkaat eivät kuitenkaan lannistuneet Huiman johtomaalista. Gentrit Perquku syötti zlatanmaisesti takavasaralla Al-Musawille, joka viimeisteli illan toisen maalinsa ja toi Kuninkaat jälleen tasoihin. 8 minuuttia ennen loppua Huiman maalivahti Järvi torjui Gentrit Perqukun vapaapotkun eteensä ja debytantti Justus Haataja oli ensimmäisenä paikalla ja vei Kuninkaat johtoon. Äänekoskelaiset eivät saaneet enää kirivaihdetta päälle ja Kuninkaat veivät tuliaisina Kuopioon kolme pistettä.

Yllättävän helppo pelata Kolmosessa. Peli on Neloseen verrattuna huomattavasti nopeampaa ja fyysisempää. Maali debyytissä tuntuu aina mukavalta ja joukkueen nousu kaksi kertaa tappioasemasta lämmittää mieltä, kommentoi voittomaalin iskenyt Justus Haataja peliä.

Kuninkaiden pelit jatkuvat jo keskiviikkona. Kuninkaat matkustavat silloin KuKin kanssa sarja-avauksessa tasan pelanneen Jyväskylän Palloseuran vieraaksi.