OTTELURAPORTTI: Kuninkaille karvas tappio Jyväskylästä

Kuninkaiden kausi jatkui keskiviikkona Jyväskylässä JPS:n vieraana. Kuninkaat olivat ottelussa hallitsevampi osapuoli ja onnistuivat luomaan useita vaarallisia maalintekopaikkoja, kun taas kotijoukkue JPS iski oikeastaan ainoista kunnon tilanteistaan ja voitti ottelun lopulta numeroin 2-1.

Kuninkaiden peli lähti pyörimään hyvin jo heti ottelun alussa. 22 minuutin kohdalla Esa-Pekka Vartiainen syötti pallon vasempaan laitaan Ali Al-Musawille, joka ajoi kohti JPS-maalia ja syötti avopaikkaan takaisin Vartiaiselle, jonka veto suuntautui kohti JPS:n maalivahtia. Puolen tunnin kohdalla Jaakko Kasurinen pääsi katkomaan JPS:n heikon syötön kuudentoista alueen rajalla, mutta jälleen maalivahti vei pidemmän korren. Vain pari minuuttia edellisestä ja Al-Musawi syötti Jere Markkaselle linjan taakse. Markkanen syötti vielä keskelle Gentrit Pequkulle avopaikkaan, mutta jälleen veto suuntautui kohti maalivahtia. 38 minuutin kohdalla Kuninkaat saivat kulmapotkun vasemmalta. Lauri Mielonen antoi kulman vitosen rajalle, josta Gentrit Perquku puski Kuninkaat johtoon. JPS sai maalin jälkeen vielä pientä painetta aikaiseksi, mutta puoliajalle mentiin Kuninkaiden 0-1 johdossa.

Toisen puoliajan alku oli Kuninkailta hieman hakemista. 69. minuutilla JPS sai sivuvaparin vasemmalta. Pallo toimitettiin maalille ja kotijoukkueen Joel Restuccia puski jyväskyläläiset tasoihin Kuninkaiden puolustuksen nenän edestä. Heti JPS:n tasoituksen jälkeen Kuninkaille avautui perätysten kaksi loistopaikkaa siirtyä johtoon. Oskari Kainulainen riisti pallon keskikentällä ja syötti Al-Musawille joka ajoi kohti JPS-maalia ja laukoi päin JPS-maalivahtia. Al-Musawi taisteli vielä irtopallon itselleen ja syötti Jere Markkaselle vitosen viivalle avopaikkaan, mutta Markkasenkin veto suuntautui päin JPS-maalivahtia. Tämän jälkeen pelissä alkoi jälleen pieni suvantovaihe. Vain minuutti ennen loppua JPS sai sivuvaparin vasemmalta. Pallo jäi pomppimaan Kuninkaiden maalin eteen ja Joonas Heino kävi iskemässä kotijoukkeen 2-1 -johtoon. Kuninkaat hakivat vielä tasoitusta ja lisäajalla Al-Musawi syötti vaihdosta sisään tulleelle Lalli Roineelle avopaikan, mutta veto jäi heppoiseksi ja JPS:n maalivahdilla ei ollut vaikeuksia torjua palloa. JPS:llä oli myös paikka lisätä johtoaan kun hyökkääjä pääsi irtautumaan Kings-puolustukselta. JPS:n hyökkääjän viimeinen kosketus palloon oli kuitenkin liian kova ja vastaan tullut Miikka Viljakainen kerkesi peittämään laukauksen. Lisätilanteita ei enää tullut joten pisteet jäivät Jyväskylään.

Peli oli ihan hyvää ja paljon saatiin luotua paikkoja, joista peli olisi pitänyt naulata. Johtomaalin jälkeen passivoiduttiin liikaa ja päästettiin vastustaja peliin mukaan, kommentoi maalintekijä Gentrit Perquku ottelun jälkeen.

Edustuksen pelit jatkuvat keskiviikkona 16.5. kotipelillä, kun SC Riverball saapuu Joensuusta vieraaksi. Ennen sitä Akatemia kohtaa äitienpäivänä Kiteen Urheilijat Savon Sanomat Areenalla klo 18.00.