OTTELURAPORTTI: Kotiavauksesta täydet kolme pistettä

Kuninkaat pelasivat kauden ensimmäisen kotiottelun keskiviikkona Litmasella kun vieraaksi saapui SC Riverball Joensuusta. Runsaslukuinen yleisö pääsi lopulta todistamaan Kuninkaiden paluuta voittokantaan.

Ottelun alku oli jälleen hermostunutta ja peli aaltoili päästä päähän. Ensimmäisen puoliajan puolessa välissä helteen vuoksi pidetyn juomatauon jälkeen Kuninkaiden peli kuitenkin parani ja ote peliin alkoi siirtymään kotijoukkueelle. Molemmat joukkueet saivat ensimmäisellä puoliajalla toimitettua pallon verkkoon, mutta kummatkin maalit hylättiin. Ensin Riverball toimitti pallon maalille oikealta ja hyökkääjä törkkäsi pallon verkkoon, mutta tuomari näki, että Kings-maalivahti Miikka Viljakaista rikottiin tilanteessa ja vihelsi vapaapotkun kotijoukkueelle. Kuninkaat rakensivat ensimmäisen puoliajan parhaalla hyökkäyksellään paikan Jere Markkaselle, joka sijoitti pallon maaliin, mutta avustavan lippu oli pystyssä paitsion merkiksi. Riverballilla oli ensimmäisellä puoliajalla useampikin potentiaalinen maalintekopaikka, mutta laukaukset suuntautuivat joko ohi tai yli Kings-maalin, joten puoliajalle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla Kuninkaat ottivat peliä enemmän haltuunsa ja löysivät paremmin tyhjiä tiloja Riverballin prässin ohi. 65 minuutin kohdalla alkoi sitten tapahtua oikein kunnolla. Juuso Parhiala rikkoi Riverballin pelaajaa kuudentoista alueen sisällä ja tuomari vihelsi vieraille rangaistuspotkun. Kings-maalivahti Miikka Viljakainen luki kuitenkin vierasjoukkueen vetäjän aikeet oikein ja otti todellisen game saverin pitäen pelin edelleen tasoissa. Vain kolme minuuttia joensuulaisten rankkarista Kuninkaat saivat kulmapotkun vasemmalta. Lauri Mielonen toimitti pallon maalille ja Esa-Pekka Vartiainen puski Kuninkaat 1-0 -johtoon. 75 minuutin kohdalla Kuninkaat saivat riistettyä pallon keskialueella ja Ali Al-Musawi syötti oikeaan laitaan, josta Lauri Mielonen karkasi Riverball-puolustukselta ja sijoitti pallon varmasti maaliin ja tilanteeksi 2-0. 90 minuutin kohdalla Gentrit Perquku voitti oikeassa laidassa kaksinkamppailussa Riverballin laitapakin 100-0 ja toimitti pallon maalille, josta Sampo Honkasella oli helppo työ viimeistellä 3-0-maali. Lisäajalla Riverball sai vielä luotua painetta Kuninkaiden päätyyn ja saivat toimitettua pallon tolppaan, josta se kimposi maalivahti Viljakaisen kautta väljemmille vesille. Tilanteen jälkimainingeissa laidalla Juho Kolehmainen tuli myöhässä tilanteeseen ja tuomari näytti punaista korttia. Lisämaaleja ei enää nähty ja näin ollen Kuninkaat palasivat jälleen voittokantaan.

Alku oli jälleen hakemista, mutta onneksi saatiin peli uomiin. Vastustaja myös prässäsi alussa hyvin syöttösuunnat pois ja toki meillä myös kesti hieman liian kauan pelin avaamisessa. Viime viikolla itse tuhlailtiin paikkoja Jyväskylässä ja vastustaja käytti omat paikkansa hyväkseen ja tällä kertaa homma meni toisinpäin ja laitettiin pallo hyvällä prosentilla sisään. Nyt hengähdetään viikonloppu ja alkuviikosta suunnataan katseet kohti perjantain Villiketut-peliä, pähkinöi päävalmentaja Esa-Pekka Vartiainen ottelua.

Edustuksen pelit jatkuvat siis ensi viikolla perjantaina vieraspelillä JJK-Villikettuja vastaan. Akatemia kohtaa lauantaina Raikun Rautavaaralta Savon Sanomat Areenalla klo 16.30 alken.