OTTELURAPORTTI: Edustuksella tuskainen ilta Jyväskylässä

Edustuksen ottelut jatkuivat jälleen vierasottelulla helteisessä Jyväskylässä kun Kuninkaat matkustivat JJK-Villikettujen vieraaksi Viitaniemeen. Kuninkaat ottivat jo pelin alussa hyvän otteen pelistä ja siirtyivät johtoon, mutta Villiketut tasoittivat ottelun ennen taukoa. Toisella jaksolla Villiketut joutuivat miesalivoimalle, mutta Kuninkaat eivät saaneet hyödynnettyä ylivoimaa, vaan kotijoukkue onnistui kaksi kertaa maalinteossa ja vei täydet pisteet luvuin 3-1 (1-1).

Ottelu alkoi Kuninkaiden komennossa ja jo kahdeksannella minuutilla Juuso Parhiala katkoi Villikettujen hyökkäyksen ja pallo kimpoili laitaan Ali Al-Musawille. Al Musawi pelasi pallon takatolpalle, josta Jaakko Kasurinen viimeisteli tarkasti lukemiksi 0-1. Maalin jälkeen ottelu tasoittui ja Villiketut saivat myös luotua painetta. 36 minuutin pelin jälkeen kotijoukkue pääsi vastahyökkäykseen. Pallo pelattiin Kuninkaiden boksin sisään ja Sami Nissinen viimeisteli kotijoukkueen tasoituksen. Kuninkaat saivat vielä puoliajan loppupuolella pallon kotijoukkueen maaliin kun Al-Musawi viimeisteli tarkasti ohi Villikettujen maalivahdin, mutta linjatuomarin lippu nousi paitsion merkiksi. Enempää tilanteita ei puoliajalla nähty joten tauolle siirryttiin 1-1 -lukemissa.

Toisella puoliajalla Villiketut antoivat enemmän tilaa ja Kuninkaat pystyivät pitämään palloa paremmin. Tunnin kohdalla kotijoukkueen Anton Virkalahti otti toisen keltaisen korttinsa ja Kuninkaat pääsivät pelaamaan ottelun lopun ylivoimalla. Ulosajon jälkeen näytti jo siltä, että vierailijat saavat pelin hallintaan ja kotijoukkue joutuu puolustamaan ottelun lopun. Vain viisi minuuttia Virkalahden ulosajosta kotijoukkueen Eero Torkkolan keskitys yllätti Kings-vahti Miikka Viljakaisen ja peli oli 2-1. Maalin jälkeen Kuninkaiden peli hieman lamaantui eikä viimeiseltä kolmannekselta löydetty paikkoja. 12 minuuttia ennen loppua Villiketut antoi vapaapotkun vasempaan laitaan linjan taakse juosseelle laitapakille, joka nousi pallon kanssa kohti Kuninkaiden maalia ja syötti viereen Ykkösessäkin JJK:n paidassa tällä kaudella maalin tehneelle Eeli Liukkoselle, joka sijoitti pallon takakulmaan ja lukemiksi 3-1. Villiketut antoivat Kuninkaiden nostaa peliä ja iskivät vastahyökkäyksillä. Kolmannen maalin jälkeen kotijoukkueen hyökkääjät olivat kolmeen eri otteeseen läpiajossa. Ensimmäisen Viljakainen torjui ja seuraavat yritykset menivät ohi ja yli. Lisämaaleja ei nähty ja näin ollen kotijoukkue siirtyi sarjakärkeen 3-1 -voitolla.

Alkuun saatiin hyvä startti johtomaalin muodossa eikä pelillisestikään ollut mitään hätää. Toisella jaksolla alkoi hieman jalka painamaan eikä tunnuttu saavan oikein mitään aikaiseksi hyökkäyspäässä. Ylivoimaa ei saatu hyödynnettyä ja vastustaja teki kaksi maalia joten paljoa ei jäänyt kerrottavaa, pähkinöi päävalmentaja Esa-Pekka Vartiainen ottelua.

Edustuksen ottelut jatkuvat jo tiistaina, kun paikallisottelussa Kettulanlahteen saapuu Toivalan Urheilijat.