OTTELURAPORTTI: Akatemia kaatoi AC Barcan sarja-avauksessa

Savon Sanomat Areenalla nähtiin perjantai-iltana tasainen sarja-avaus, kun Akatemia kohtasi Nelosen avausottelussa riistaveteläisen AC Barcan. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja molemmista joukkueista näki, että kyseessä on kauden ensimmäinen tosipeli. Akatemia pyrki pitämään palloa ja iskemään sopivan paikan auettua. Ottelun loppupuolella vieraiden jalka alkoi painaa ja Akatemia sai otettua ottelua haltuunsa.

Kaksi maalia viimeistellyt Lalli Roine.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 36 minuutin kohdalla kun Konsta Heikkinen syötti keskelle Lalli Roineelle, joka täräytti pallon maaliin ja itsensä historiankirjoihin Akatemian historian ensimmäisenä maalintekijänä. Toinen maali syntyi 55 minuutin kohdalla kun ensimmäisen maalin viimeistellyt Roine laukoi Esa-Pekka Vartiaisen esityöstä pallon maalivahdin käsien kautta maaliviivan yli. AC Barca ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli maalin päähän vain viiden minuutin päästä. Vierailijat pelasivat pallon Akatemian linjan taakse ja vieraiden Joni Venäläinen karkasi maalintekoon. Isäntien peli helpottui parin minuutin tehohetkellä vartti ennen pelin loppua. Ensin Justus Haataja vei Akatemian 3-1 johtoon kulmapotkusta ja kaksi minuuttia myöhemmin Konsta Heikkisen sijoitti kuudentoista alueen kulmalta pallon Roineen esityöstä Barca maaliin. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin kaksi maalia viimeistellyt Lalli Roine.

Ottelu oli odotetun tasainen, kunnes ottelun loppupuolella alkoi ilmeisesti vieraiden jalka painaa. Käytettiin omat paikat tänään hyvin hyödyksi ja Barca ei päässyt kunnolla testaamaan Eetu Huttusen virettä. Erityisesti Lalli Roine alkaa lunastamaan häneen kohdistettuja odotuksia ja monella muullakin osa-alueella oli onnistujia. Kun keskikenttä ja puolustuslinja hoitivat oman tonttinsa niin pisteet jäivät ansaitusti meille. Lisäksi edustuksesta hälytetyt Esa-Pekka Vartiainen sekä Lauri Mielonen olivat suuri apu illan koitoksessa, totesi Akatemian päävalmentaja Jouni Karppinen.

Akatemian osalta ottelut jatkuvat Äitienpäivänä, kun Savon Sanomat Areenalle vieraaksi saapuu Kiteen Urheilijat.