OTTELUENNAKKO: Molemmat joukkueet hakevat paluuta voittokantaan – Hyvönen palaa Kuninkaisiin

Sekä Edustuksen että Akatemian ottelut jatkuvat tänään. Edustus kohtaa kuumassa paikalliskamppailussa Kurkimäen Kisan Litmasen tekonurmella. Ottelu oli alunperin tarkoitus pelata Kurkimäessä nurmella, mutta kuiva alkukesä poltti nurmen huonoon kuntoon ja näin ollen ottelu siirrettiin Litmaselle. Akatemia kohtaa Juankosken Pyrkivän Savon Sanomat Areenalla illalla ja tavoittelee kahden tappio-ottelun jälkeen paluuta voittokantaan.

Edustuksen osalta kausi on lähtenyt käyntiin kaksijakoisesti. Kuninkaat ovat ottaneet viidestä ensimmäisestä pelistä kaksi voittoa ja hävinneet kolme kertaa. Sarjataulukosta valkopaidat löytyvät sijalta seitsemän viisi pistettä sarjakakkosena olevaa KuKia perässä. KuKin kausi on lähtenyt käyntiin tappioitta, kun oranssipaidat ovat napanneet kolme voittoa ja kaksi tasapeliä ensimmäisestä viidestä ottelustaan. Edellisessä ottelussaan Kuninkaat kokivat kirvelevän tappion Kettulanlahdessa paikallisvastustaja Toivalan Urheilijoille luvuin 1-2.  Kotijoukkue KuKi otti edellisestä pelistään vakuuttavan 1-5 vierasvoiton Äänekosken Huimasta. Edustus lähtee otteluun kapealla materiaalilla. Jarkko Pirinen parantelee vielä itseään juhannukseen saaakka. Lisäksi ottelusta ovat pois Oskari Kainulainen, Eemi Piirainen, Sampo Honkanen, Jere Tikkanen ja Aarne Sipola. Kuninkaat saavat kuitenkin lisäystä kokoonpanoon, kun Joel Hyvönen tekee paluun vaihto-opintojen jälkeen.

Derby-peli sytyttää aina ja varmasti on tunnetta ja tuisketta luvassa. Tänään peli tulee todennäköisesti ratkeamaan siihen, että kumpi joukkue haluaa voittoa enemmän. KuKi on erittäin taitava ja rutinoitunut joukkue ja luvassa on kiimainen derby, jota kannattaa kyllä tulla katsomaan. Jännä myös nähdä riittääkö vanhemman Lehijoen jalat enää Kolmoseen, sillä sulkapallokentällä ne ei enää riitä, kommentoi valmentaja Kalle Holopainen ottelua.

Akatemia kohtaa kotikentällään Juankosken Pyrkivän. Myös Akatemialla on takanaan kaksi tappiota. Vastustaja JuPy löytyy sarjataulukosta Akatemian edeltä pisteen erolla, joten panokset ottelussa ovat kovat.  Ottelusta on luvassa saman tyylinen kuin KiU- ja Raiku-peleistä, joissa Akatemia jäi ilman maaleja vastustajien keskittyessä puolustamiseen ja Akatemian viimeistellessä heikosti. Akatemia onkin keskittynyt viime aikoina harjoituksissa pallollisen pelin lisäksi viimeistelyyn. Akatemialta kokoonpanosta puuttuvat matkoilla oleva Kasper Valtonen sekä vammoista toipuvat Akseli Ollikainen ja Tuukka Räsänen.

Kookas kotikenttä antaa meille mahdollisuuden pitää palloa ja luoda tarvittavat maalintekopaikat ottelussa. Veikkaan Pyrkivän lähtevän peliin oman pään puolustuksen kautta ja pyrkivän iskemään vastaiskuilla ja erikoistilanteilla. Hieno ilta tulossa joka tapauksessa, pelissä riittää panosta ja tunnelma on varmasti kohdallaan, kommentoi päävalmentaja Jouni Karppinen ottelua.

KuKi vs. Edustus, Litmasen kenttä klo 19.45 ja Akatemia vs. JyPy, Savon Sanomat Areenalla klo 20.15.