OTTELUENNAKKO: Edustus kohtaa SaPan ja Akatemia LiPan

Molempien joukkueiden ottelut jatkuvat tänään kun Edustuksen vieraaksi Kettulanlahteen saapuu SaPa Pieksämäeltä ja Akatemia pelaa LiPan vieraana Itkonniemellä. Edustus otti viime perjantaina makoisan derbyvoiton KuKista Oskari Röppäsen maalilla ja paranteli asetelmiaan sarjataulukossa. Kuninkaat ovat nyt sarjataulukossa sijalla viisi. Matkaa sarjakärki JPS:aan on 5 pistettä, mutta sarjassa toisena olevaan KuKiin vain 2 pistettä. Illan vastustaja SaPa nappasi edellisessä ottelussaan kauden ensimmäisen pisteensä, kun se pelasi kotonaan Äänekosken Huiman kanssa 3-3 tasapelin. SaPa vahvistui ennen Huima-ottelua, kun Veikkausliigassakin maaleja tehnyt hyökkääjä Lasse Linjala liittyi pieksämäkeläisten ryhmään.

Edustuksella on jälleen kokoonpanohuolia, mutta tilanne on parempi kuin KuKi-pelissä. Pois varmuudella ovat Aarne Sipola, Jere Tikkanen, Sampo Honkanen sekä loukkaantumisesta kärsivä Jarkko Pirinen. Lisäksi parin pelaajan pelikunto ratkeaa vasta hieman ennen ottelua.

Koitetaan jatkaa siitä mihin KuKi-pelissä jäätiin. Takki auki ei voida otteluun lähteä, vaan tekeminen pitää olla vähintään samalla tasolla kuin KuKia vastaan. Tästä kun saadaan hyvä tulos, niin on hyvä lähteä viettämään juhannustaukoa, pähkinöi päävalmentaja Esa-Pekka Vartiainen ottelua.

Akatemia kärsi edellisessä ottelussaan tappion kun Juankosken Pyrkivä lähti Savon Sanomat Areenalta mukanaan täydet kolme pistettä 0-4 -voitolla. Tänään Akatemia kohtaa sarjassa putoajan paikalla olevan LiPan, joka on sarjataulukossa pisteen päässä Akatemiasta. Molemmat joukkueet ovat alisuorittaneet tällä kaudella. Edellisessä ottelussaan LiPa taipui PAVEn vieraana lukemin 2-0. Akatemian suurin ongelma on ollut maalinteossa, mutta joukkue on luottavainen sen suhteen, että palaset loksahtavat paikoilleen ja pelikirjasta löytyy vielä ne vahvuudet, joilla maaleja alkaa tulemaan. Akatemian terveystilanne on hyvä ja varmuudella pois kokoonpanosta on ainoastaan matkoilla oleva Kasper Valtonen.

Molemmat haluavat varmasti kiivetä sarjataulukossa ylöspäin. Käytiin maananataina uudelleen pelikirjaa läpi ja katsotaan, miten menee. Voitto tuosta pelistä olisi todella tärkeä itseluottamuksenkin kannalta. Kaikki putket katkeaa joskus ja toivottavasti meidän tappioputki katkeaa tänään, kommentoi päävalmentaja Jouni Karppinen ottelua.