OTTELUENNAKKO: Akatemia PAVEn vieraaksi Iisalmeen

Akatemia matkustaa tänään kauden ensimmäiseen vierasotteluunsa Iisalmeen PAVE:n vieraaksi. Akatemia on aloittanut kautensa tappioitta, mutta kahdessa edellisessä ottelussa maalinteko on tuottanut suuria vaikeuksia ja tuloksena on ollut 0-0 -pelit KiU:ta ja Raikua vastaan. Sarjataulukossa Akatemia löytyy sijalta viisi, mutta on vain neljä pistettä kärjessä porskuttavia Eloa ja LehPa yj:tä jäljessä. Kotijoukkue PAVE on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla löytyen sarjataulukosta sijalta kolme vain pisteen Akatemiaa edellä.

Joukkueet kohtasivat talvella kaksi kertaa. Tammikuussa Akatemia vieraili Iisalmen jalkapallohallissa, josta tuloksena oli 7-2 -tappio. Huhtikuun alkupuolella oli iisalmelaisten vuoro vierailla Kuopiossa Savon Sanomat Areenalla ja tuon ottelun Akatemia vei nimiinsä lukemin 2-1. PAVE on tunnetusti vahva kotijoukkue, joka pystyy haastamaan kotonaan minkä tahansa joukkueen. Ottelu pelataan Kankaan liikuntapuiston tekonurmella, jonka pitäisi kokonsa puolesta sopia Akatemialle hyvin. Kokoonpanosta varmuudella pois on vain loukkaantumisesta kärsivä Akseli Ollikainen. Edustukselta ei tällä kertaa tule yhtään pelaajaa Akatemian mukaan, sillä Kuninkaiden ottelut jatkuvat jo tiistaina.

Tulee yleisöystävällinen peli, jossa onnistumiset kentän molemmissa päissä tulevat ratkaisemaan ottelun. Erikoistilanteet ovat vaakakupissa PAVE:n vahvuuksia verrattuna Akatemiaan, joten turhia ylimääräisiä erikoistilanteita ei parane kotijoukkueelle antaa. Pienet marginaalit tässäkin ottelussa. Sää tulee myös näyttelemään suurta roolia, sillä lämmintä riittänee ja valmistautuminen otteluun on tehtävä huolella, miettii päävalmentaja Jouni Karppinen ottelua.

Ottelu alkaa Kankaan liikuntapuiston tekonurmella klo 16.00.