OTTELUENNAKKO: Akatemia kohtaa Kiteen Urheilijat

Akatemian sarjaottelut jatkuvat äitienpäivänä Savon Sanomat Areenalla kun klo 18.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu sarjanousija Kiteen Urheilijat. KiU sijoittui viime kaudella Vitosen lohko B:n ykköseksi viiden pisteen erolla seuraavaan. Ylemmässä loppusarjassa kiteeläiset sijoittuivat toiseksi jääden kaksi pistettä niin ikään Neloseen nousseesta Juankosken Pyrkivästä. Ensimmäisessä ottelussaan Akatemia kaatoi riistaveteläisen AC Barcan luvuin 4-1 ja on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä yhden ottelun vähemmän pelanneena ja kolme pistettä jäljessä kärjessä olevaa Eloa. Vierasjoukkue KiU avasi kautensa PAVEn vieraana häviten iisalmelaisille luvuin 3-1.

Akatemia saa sunnuntaina jalkeille hyvän ja iskukykyisen ryhmän jota tulevat Edustuksesta näillä näkymin vahvistamaan vielä ilman peliaikaa tällä kaudella jääneet Jere Tikkanen ja Sampo Honkanen. Varmuudella pois ovat Aapo Oksman, Joni Vironen ja Kasper Valtonen. Lisäksi joillakin pelaajilla on lievempiä vammoja jotka eivät kuitenkaan todennäköisesti estä pelaamista.

Saatiin paras mahdollinen aloitus kauteen voitolla AC Barcasta ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Ei olla kohdattu Kiteetä aiemmin joten ennakkoasetelmien miettiminen on aika vaikeaa. Kitee hävisi ensimmäisen pelinsä ja on varmasti voitonnälkäinen. Puitteiden ja kelin pitäisi olla kohdallaan, joten varmasti hyvä tapahtuma luvassa, kommentoi päävalmentaja Jouni Karppinen ottelua.

Akatemia vs. Kiteen Urheilijat, Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 13.5. klo 18.00, Tervetuloa!