Nihkeän esityksen päätteeksi voitto Joensuusta

Kuninkaiden kausi jatkui tiistai-iltana Joensuussa Jippo/2 vieraana Mehtimäen tekonurmella. Ottelun alusta hallitsevampi osapuoli oli kotijoukkue joka pystyi liikuttamaan palloa Kuninkaiden ollessa jatkuvasti myöhässä tilanteista. Jipon hallinta painottui kuitenkin vain keskialueelle, sillä maalipaikkoihin isännillä ei ollut asiaa. Kuninkaat pystyivät vaikeuksistaan huolimatta luomaan muutaman todella hyvän maalipaikan. Esa-Pekka Vartiainen harhautti hyökkäyspäädyssä neljä Jippo-pelaajaa, mutta viimeistely suuntautui suoraan kotijoukkueeen maalivahdin jalkoihin. Myös Jaakko Kasurisella oli loistopaikka Jipon maalin oltua jo tyhjänä, mutta veto päätyi maalin katolle. Minuutti ennen taukoa Jere Markkanen toimitti pallon kohti Jippo-maalia ja Esa-Pekka Vartiainen tuikkasi lähietäisyydeltä Kuninkaat 0-1 -taukojohtoon.

Toiselle puoliajalle Kings pyöräytti keskikentän ryhmityksen toisin päin saaden näin paremmin kiinni joensuulaisten keskikentän. Ote alkoi siirtymään pikkuhiljaa vierailijoille. Jippo sai ottelun ainoat maalipaikkansa toisella puoliajalla. Joensuulaisten hyökkääjä pääsi laukomaan vasemmalta, mutta veto jäi heppoiseksi eikä tuottanut vaikeuksia Justus Karppiselle. Kotijoukkueen toinen maalipaikka tuli kulman jälkitilanteesta kun pallo kimpoili pilkun kohdilla, mutta varman ottelun topparina pelannut Eemi Piirainen venytti jalkansa vedon eteen. Kuninkaiden peli rauhoittui Jere Tikkasen kentälle tulon myötä ja maalipaikkoja alkoi syntyä. Esa-Pekka Vartiainen pääsi puskemaan etualueelta, mutta pallo suuntautui ohi maalin. Myös Joel Hyvösellä oli vielä lopussa hyvä vetopaikka kuudentoista rajalta, mutta laukaus epäonnistui. Kun kotijoukkueen kirivaihe jäi lopulta haaveeksi, jatkaa Kuninkaat puhtaalla pelillä sarjassa.

”Nihkeällä pelillä kolme pojoo. Alussa oltiin myöhässä tilanteista, mutta ottelun edetessä alettiin voittamaan kaksinkamppailuja ja saatiin syöttöpeli kulkemaan. Prässin nostaminen vaikeutti vastustajan pelinrakentelua, eikä Jippo päässyt vaarallisille paikoille. Ilman tappioita on hyvä lähteä seuraaviin peleihin, joissa voimme parantaa mm. hitaiden hyökkäysten rakentelua sekä viimeistelyä.” kommentoi kapteeni Joel Hyvönen Nissanin takapenkiltä ottelun jälkeen.

JIPPO/2 vs. KINGS SC, 0-1 (0-1)

Maali:
44min, Esa-Pekka Vartiainen