KuPS/2 siirtyy Kingsin alaisuuteen

Itä-Suomen piiri on vahvistanut kokouksessaan keskiviikkoiltana KuPS/2:n Itä-Suomen Nelosen sarjapaikan siirtymisen Kings Soccer Club juniorit ry:lle. Uusi joukkue tulee pelaamaan sarjaa nimellä Kings Akatemia. Joukkueen pelaajisto ja taustat siirtyvät Kingsin alaisuuteen ja joukkue tulee toimimaan Kolmoseen nousseen edustusjoukkueen reservijoukkueena.

Akatemiasta saadaan hyvä paikka nuorille kehittyä ja tunnustella miesten pelejä. Samalla Akatemia toimii hyvänä näyttöpaikkana ja pelituntuman ylläpitäjänä edustuksessa vähemmälle peliajalle jääville. Hyvät fiilikset tästä ja samalla saadaan kasvatettua rinkiä huomattavasti mikä helpottaa myös otteluihin lähtemistä. – Urheilutoimenjohtaja Kalle Holopainen.

Yhdistymisen taustalla on se, että KuPS päätti luopua Nelosen joukkueestaan. Nelonen on kuitenkin hyvä sarja nuorille pelaajille kehittyä ja heidän pelaajapolkunsa jatkuminen haluttiin turvata. Yhdistymisen taustalla on myös Akatemian vastuuvalmentaja Jouni Karppisen pitkä Kings-historia. Karppinen on valmentanut aikaisemmin 7 vuotta Kingsin junioreita ja seuran taustahenkilöt sekä osa pelaajista ovat hänelle entuudestaan tuttuja. Myös pelaajapolun jatkuminen oli vahva plussa yhdistymisen taustalla, sillä nyt Akatemia-pelaajat voivat tavoitella peliaikaa myös Kolmosessa pelaavasta edustusjoukkueesta, jolloin harjoitteluun ja pelaamiseen tulee määrätietoisuutta.

Nuorten pelimiesten jatko on nyt turvattu eikä pelaajapolku katkea. Todettiin Kingsin seurajohdon kanssa, että tässä tilanteessa molemmat voittavat ja meillä oli valmis paketti siirrettäväksi Kingsin alaisuuteen. Tämä tuntuu hieman kotiinpaluulta. Seurajohdossa ja edustuksen pelaajistossa on jo entuudestaan tuttuja henkilöitä ja olen Kingsin junioreissa ollut aikoinaan 7 kautta valmentajana, joten siirtyminen tapahtuu kivuttomasti. – Akatemian vastuuvalmentaja Jouni Karppinen.

Kingsin verkkosivut tulevat saamaan loka- marraskuun aikana uuden ilmeen ja tulevat päivityksen yhteydessä olemaan jonkin aikaa pois käytöstä. Katkon aikana mahdollisista asioista tiedotetaan sosiaalisen median kanavissa. Jatkossa molempien joukkueiden tiedottaminen tapahtuu verkkosivujen ja sosiaalisen median kautta. Ensi kauden pelaajista ja muista asioista tiedotetaan sitä mukaa, kun sopimuksia saadaan tehtyä.