Kuninkaille tappio sarjakärkeä vastaan

Kuninkaiden ottelut jatkuivat keskiviikkoiltana Rauhalahdessa sarjakärki FC Blackbirdiä vastaan.

Kuninkailla oli heti ottelun alkuun hyvä hyökkäys, kun Joonas Manninen pääsi etenemään oikealta, mutta keskitys kilpistyi vierasjoukkueen puolustajaan ennen maalilla kärkkynyttä Otto Viloa. Tämän jälkeen otteen otti kuitenkin vierasjoukkue Blackbird. Neljäntoista minuutin kohdalla vierailijat saivat kulmapotkun, joka pelattiin taka-alueelle. Blackbirdin pelaaja onnistui puskemaan roikkupallon kohti takakulmaa, mutta topparina pelannut Esa-Pekka Vartiainen pääsi päineen väliin ja sai ohjattua pallon ohi maalin. Ottelun avausmaali nähtiin 22. minuutilla, kun Blackbird pelaaja karkasi laidalla puolustukselta, ajoi kohti päätyä ja syötti takaviistoon Papy Nkundalle, joka viimeistelee tarkasti takakulmaan ohi maalivahti Miika Ritalan. 25 minuutin pelin jälkeen nähtiin Kuninkaiden ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka. Joonas Manninen antoi vapaapotkun puolen kentän nurkilta maalille ja Esa-Pekka Vartiainen pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui suoraan päin Blackbirdin maalivahti Antto Mikkosta, jolla oli helppo työ liimata pallo.

Toinen puoliaika jatkui pelillisesti melko samanlaisena kuin ensimmäinenkin. Kuninkaat pääsivät oikeasta laidasta hyvin keskityspaikoille, mutta pelaajia ei maalilta löytynyt tai keskitykset jäivät vajaaksi. Toista puoliaikaa kerkesi vanheta vain viisi minuuttia kun vierasjoukke iski jälleen.  Kuninkaat puolustivat lepsusti ja ensimmäisen maalin viimeistellyt Papy Nkunda pääsi jatkamaan pallon pystyyn juosseelle Eero Torkkolalle. Tämä keskitti pallon matalana maalin edustalle. Kuninkaat eivät saaneet katkottua keskitystä ja pallo valui lopulta taka-alueelle, josta yksin unohdetulla Toni Tahvanaisella oli helppo työ viimeistellä pallo maaliin. 55 minuutin kohdalla Gentrit Perkuqu syötti pallon 16 viivalla olleelle Jere Markkaselle, joka jatkoi pallon pystyyn juosseelle Lauri Mieloselle avopaikkaan, mutta veto suuntautui kuitenkin yli maalin. Tunnin kohdalla Blackbird sai riiston laidalla, jonka jälkeen nopea syöttö pystyyn tavoitti oman pelaajan. Blackbird-pelaaja syötti pallon takaviistoon suoraan Toni Tahvanaisen juoksuun ja tämän veto suuntautui kohti takakulmaa, mutta Miika Ritala torjui pallon kulmaksi. 63 minuutin kohdalla Blackbirdin Olli Koittola pääsi juoksemaan vasemmalta pystyyn pallon kanssa, keskitti maata pitkin 16 alueen rajalle, josta Tahvanainen pääsi jälleen yrittämään, mutta veto suuntautui niukasti yli maalin.  75 minuutin kohdalla Blackbirdin purkupallo ajautui kohti Papy Nkundaa, joka jatkoi pallon linjan taakse juosseelle Toni Tahvanaiselle. Tahvanainen pääsi rauhassa kiertämään Miika Ritalan ja sijoitti lukemiksi 0-3. Vain pari minuuttia edellisestä ja Blackbirdin puolenvaihto löysi vasemmasta laidasta Olli Koittolan, joka leikkasi keskelle ja pääsi ampumaan, mutta Ritala sai torjuttua. 78 minuutin kohdalla nähtiin pientä tunteiden kuumenemista. Kings pelasi pallon pystyyn Yousif Josephille, joka törmäsi katkomaan tulleeseen entiseen Kings-pelaaja Oskari Kainulaiseen. Tilanne kuumensi tunteita sen verran että paikalla nähtiin hetken kestänyt torikokous, josta tuloksena saatiin molemmille pelaajille varoitus. Tilanteesta seuranneesta vapaapotkusta Lauri Mielonen keskitti kohti taka-aluetta, mutta Esa-Pekka Vartiaisen pusku suuntautui yli maalin. Tämän enempää tilanteita ei ottelussa lopulta nähty, joten pisteet matkasivat tällä kertaa Jyväskylään lukemin 0-3 (0-1).

Perussyöttäminen tuotti tänään meille vaikeuksia. Joko syöttämisen laatu tai ensimmäiset kosketukset olivat heikkoja. Palloja menetettiin paljon itsekkäiden, ylipitkien kuljetusten vuoksi. Ainoat asiat, jotka toimivat oli kioski ja kuuluttaja, kommentoi päävalmentaja Samu Penttinen ottelun jälkeen.

Videokooste ottelusta tulossa myöhemmin Facebookiin ja Instagramiin. Koko ottelun tallenne löytyy Kingsin Youtube kanavalta jonne pääset klikkaamalla TÄSTÄ. Kuninkaiden seuraava ottelu on ensi viikolla, kun AC Barca isännöi torstaina Vartialan kentällä. Seuraava kotiottelu on 11.8.2020, kun poikkeuksellisesti Kettulanlahdessa pelattavaan otteluun saapuu vieraaksi JPS Jyväskylästä.