Kuninkaille kirvelevä tappio Jyväskylässä

Kuninkaiden matka Itä-Suomen Kolmosessa jatkui lauantaina Jyväskylässä tappiolla Komeettoja vastaan. Osittain kaatosateessa pelatussa ottelussa molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa ja maalipaikkansa, mutta Komeetat iski kotiyleisön edessä voittomaalin lopulta noin 10 minuuttia ennen loppua.

Ottelun alussa kotijoukkue Komeetat ottivat kuskin paikan, mutta ottelun ensimmäinen puolittainen maalintekopaikka siunaantui kuitenkin Kuninkaille, kun Joonas Manninen pääsi laukomaan. Kotijoukkueen maalivahdilla ei ollut kuitenkaan laukauksen kanssa ongelmia ja hän sai vangittua pallon hyppysiinsä. Kymmenen minuutin kohdalla kotijoukkue sai vapaapotkun, mutta Miika Ritala onnistui nyrkkeilemään Eetu Penttisen vedon yli maalin. Kotijoukkueen painostuksesta ja pallonhallinnasta huolimatta Kuninkaat onnistuivat ajoittain luomaan maalipaikkoja. Pari minuuttia Komeettojen vapaapotkun jälkeen Joonas Manninen keskitti oikealta maalille ja 200 sarjaotteluaan pelannut Esa-Pekka Vartiainen pääsi puskemaan vanpersiemäisellä tyylillä, mutta pusku suuntautui ohi ylänurkasta. Seitsemäntoista minuutin kohdalla Komeetat hyökkäsi vasemmalta. Syöttö maata pitkin maalin edustalle, mutta Ritala oli sijoittunut oikein ja pystyi torjumaan laukauksen. 25 minuutin kohdalla Kingsin toppari Roope Röppänen pääsi ampumaan vasemmalla jalallaan, mutta laukaus suuntautui ohi maalin. Kolme minuuttia myöhemmin kotijoukkueen hyökkääjä pääsi irtoamaan Kuninkaiden puolustukselta läpiajoon. Hyvään vireeseen äitynyt Ritala onnistui torjumaan ja jatkotilanteesta laukaus suuntautui ohi maalin. Tämän jälkeen ottelutapahtumat rauhoittuivat hieman rankkasateen vuoksi ja seuraavaa maalipaikkaa saatiin odottaa aina 39. peliminuutille saakka. Esa-Pekka Vartiainen paini Komeettojen puolustuksen kanssa ja sai käännettyä pallon Joonas Manniselle, jonka laukaus suuntautui kuitenkin niukasti ohi maalin. Kotijoukkue sai vielä juuri ennen puoliaikaa yhden maalipaikan. Kulmapotku pelattiin maata pitkin rangaistusalueen rajalle, mutta Juho Honkosen veto osui tolppaan ja näin lukemat säilyivät maalittomana. Kuninkaat saivat hieman otetta ensimmäisen puoliajan loppupuolella, mutta yleisesti hallitsevana osapuolena oli kotijoukkue.

Sade loppui tauon aikana ja toiselle puoliajalle lähdettiin poutaisessa, mutta hieman viilenneessä kelissä. Kuninkaat jatkoivat heti puoliajan alussa ensimmäisen jakson lopun tapaan ja ottivat otteen pelistä. Vajaan tunnin kohdalla alkoi noin 10 minuutin jakso, jossa oli hyviä maalipaikkoja molemmissa päissä. Ensimmäisenä Kuninkaat saivat vapaapotkun vasemmalta. Joonas Manninen asettui laukomaan, mutta vastustajan maalivahti Henri Keteli venyi hyvään torjuntaan takayläkulmasta. Neljä minuuttia myöhemmin Jere Markkanen pääsi laukomaan jälkitilanteesta läheltä maalivahtia, mutta Keteli vei jälleen pidemmän korren. Pari minuuttia edellisestä ja Joonas Manninen pääsi keskittämään vasemmalta maalille. Otto Vilo nousi korkeimmalle ja pääsi puskemaan, mutta Keteli onnistui jälleen torjumaan. Seuraavaksi ottelussa pitkän tauon jälkeen paluun pelikentille tehnyt Henri Hämäläinen pelasi pallon vasemmalle laidalle. Joonas Manninen keskitti pallon maalille ja Jere Markkanen pääsi ampumaan puolivolleysta, mutta veto suuntautui kuitenkin yli maalin. 64 minuutin kohdalla Kuninkaat pelaavat hieman löysästi ja Komeettojen pelaaja pääsee etenemään vasemmasta laidasta puolittain läpiajoon, mutta Miika Ritala oli hereillä ja onnistui torjumaan tilanteen jalallaan. Tämän jälkeen ottelussa alkoi jälleen seesteisempi jakso ja seuraavaa maalipaikkaa saatiin odottaa aina 80. minuutille saakka. Henri Hämäläinen pääsi laukomaan, mutta veto suuntautui yli maalin. Vain minuuttia myöhemmin Komeetat pelasi korkean pallon toppareiden ja maalivahdin väliin. Pienen kommunikaatiokatkoksen vuoksi puolustus ei ehtinyt reagoimaan Eero Salmen pystyjuoksuun. Salmi kiitti ja puski Ritalan käsien välistä isännät johtoon. Kuninkaat eivät saaneet enää kunnon kirivaihetta aikaiseksi, joten pisteet jäivät Jyväskylään.

Tasoltaan ottelu oli melko laadukas peli. Vastustajalla oli ensimmäisellä puoliajalla paikat naulata peli ja meillä sitten puolestaan toisella puoliajalla. Pienillä marginaaleilla mentiin ja tasaisissa peleissä pienetkin asiat ratkaisee. Pelissä oli varsinkin tauon molemmin puolin hyviä asioita, joten nyt on tärkeää ottaa positiiviset asiat mukaan ja aloitetaan valmistautuminen keskiviikon otteluun, tuumasi Kuninkaiden elävä legenda Esa-Pekka Vartiainen juhlaottelunsa jälkeen.

Kuninkaiden pelit jatkuvat jo keskiviikkona 15.7. kun puhtaalla pelillä sarjakärjessä oleva FC Blackbird saapuu Rauhalahteen.

Ottelun tilannekooste: