Kuninkaat voittoon kärkikamppailussa

Kuninkaat ottivat tärkeän 3-2 (2-1) voiton kärkikamppailussa ToU:ta vastaan. Toivalalaiset ovat nyt 5 pistettä Kingsiä perässä kun sarjaa on jäljellä 2 kierrosta ja jaossa on 6 pistettä. Kuninkaille ykköstilaan riittää voitto joko Elosta tai KuPS/2:sta. Tulos tarkoittaa myös sitä, että ToU on perjantaina PAVE:a vastaan pakkovoiton edessä, sillä vain voitto pitäisi toivalalaiset iskuetäisyydellä.

Ottelu alkoi Kuninkaiden komennuksessa ja kaikkien pelaamisesta näkyi halu voittaa ottelu. ToU pysyi hyvin pois maalipaikoilta ja ainoat näennäiset Kings-maalin hätyyttelyt tulivat erikoistilanteista tai keskityksistä. 14 minuutin pelin jälkeen Kuninkaat siirtyivät 1-0 -johtoon, kun Esa-Pekka Vartiainen pamautti läpiajosta pallon voimalla etukulmaan. 34 minuutin kohdalla Jarkko Pirinen oli yksin takatolpalla ja tuikkasi Kuninkaat 2-0 -johtoon. Pelikellon näyttäessä 45 minuuttia ToU sai vapaapotkun vasemmalta. Pallo toimitettiin etualueelle, josta Esa-Pekka Vartiaisen kanssa maalipörssin voitosta kamppaileva Toni Pehkonen jatkoi pallon päällään takanurkkaan ja puoliaikatulokseksi 2-1.

Toinen puoliaika alkoi tasaisemmissa merkeissä, mutta kumpikaan joukkue ei päässyt kunnon maalipaikkoihin. 52. minuutilla Kuninkaat saivat vapaapotkun vasemmalta. Pallo toimitettiin ToU:n kuudentoista alueelle, josta Aarne Sipola tiputti pallon pilkun kohdille Sampo Honkaselle, joka puolestaan tykitti isännät 3-1 -johtoon. Maalin jälkeen ToU ei saanut enää kunnon kirivaihdetta päälle ja kaikki yritykset pysähtyivät jo keskialueella. Pelistä tuli myös rikkonaisempaa ja tempo hieman laski. 90 minuutin kohdalla ToU sai ensin vasemmalta vapaapotkun. Tilanne saatiin purettua rajaheitoksi. Rajaheitto annettiin pitkänä Kings-maalille ja muutaman pompun jälkeen Toni Pehkonen tuikkasi pallon taka-alueelta tyhjiin ja toivalalaiset maalin päähän. ToU ei kuitenkaan saanut kunnon kirivaihdetta päälle ja näin ollen Kuninkaat ottivat tärkeän voiton ja edun viimeiseen kahteen kierrokseen.

Taktisesti meiltä vahva peli. Hyödynnettiin omat paikat ja tehtiin vastustajan pelaamisesta vaikeaa. Joka äijä halusi voittaa ja teki myös kaikkensa sen eteen. – #7 Juuso Parhiala