Kuninkaat väänsivät voiton Lehmossa

Kuninkaat hakivat voiton Lehmon perjantai-illasta lukemin 2-4 (1-2). Esa-Pekka Vartiainen maalasi kolmesti ja Jere Markkanen Vartiaisen syötöstä kerran. Ottelu oli vieraiden osalta etenkin alussa sarja-avaukselle tyypillisesti hermostunutta mikä näkyi helppoina virheinä. Kuninkailla oli kuitenkin hyvä halu voittaa peli. Tulos on hyvä, mutta isona negatiivisena asiana jälleen kaksi päästettyä maalia.

Esa-Pekka Vartiainen vei kuninkaat 0-1 johtoon Lauri Mielosen sivuvaparista kun ottelua oli pelattu 19 minuuttia. Vartiainen maalasi toistamiseen 32 minuutin kohdalla. Hieman ennen taukoa LehPa pääsi hieman pienellä nostolla linjan taakse maalipaikkaan ja LehPan hyökkääjä nosti pallon hallitusti yli maalivahti Miika Ritalan. Toista puoliaikaa oli pelattu noin 10 minuuttia kun LehPa iski pelin tasoihin lähes identtisellä maalilla. Molemmat maalit olisi pystytty estämään paremmalla kommunikaatiolla. LehPa kerkesi olla tasoissa vain 10 minuuttia kun Juuso Parhiala levitti laitaan. Pallo näytti jo menevän päätyrajasta yli, mutta kimposi kulmalipusta takaisin peliin ja Lauri Mielonen sai keskittää rauhassa maalille josta Vartiainen iski illan kolmannen osumansa. Vain 4 minuuttia myöhemmin Vartiainen kuljetti LehPa puolustuksen läpi palloa päätyrajaa pitkin ja syötti maalin eteen Jere Markkaselle joka iski Kuninkaiden neljännen maalin. Toisella puoliajalla tuli myös hieman jobinpostia, kun sekä Juuso Parhiala, että topparina pelannut Oskari Kainulainen joutuivat jättämään kentän kolhujen takia. LehPa yritti vielä lopussa saada kirivaihdetta päälle erikoistilanteista, mutta pallot menivät aina joko Ritalan hypyysiin tai toppari Aarne Sipola sai katkottua ne.

”Ottelun alkulämmöistä jo näki, että tänään halutaan voittaa. Ottelun alussa peli oli vähän hermostunutta ja oltiin ottava osapuoli. Sitten saatiin omasta pelistä kiinni ja vastustajan verkko alkoi kolista. Pelin keskivaiheilla meillä oli pieni suvantovaihe jolloin vastustaja iski kaksi harmillista, täysin identtistä maalia. Toiselle puoliajalle vaihdettiin hieman ryhmitystä ja saatiin hyvin tukittua LehPan välit. LehPa alkoi turhautua ja huudella toisilleen ja käytettiin sitten se tilanne hyvin hyödyksi” kommentoi valmentaja Kalle Holopainen peliä.

LehPa vs. KINGS SC, 2-4 (1-2)

Maalit:
19min, Vartiainen
32min, Vartiainen
43min, LehPa
58min, LehPa
68min, Vartiainen
72min, Markkanen