Kuninkaat palasivat harjoituksiin

Kings juhlistaa kuluvana vuonna 40-vuotista taivaltaan ja kauden varrella palkitsee myös pitkäaikaisia pelaajiaan pienin muistamisin. Ensimmäisenä vuorossa oli koronatauon jälkeen Esa-Pekka Vartiainen, jonka taival Kuninkaissa alkoi jo vuonna 2007.

Nyt, lähes 200 ottelua myöhemmin voidaan puhua jo legendastatuksen saavuttamisesta. Esan mittava Kings-uran alku sujui kahden Kakkosen kauden osalta kaksijakoisesti kun ensimmäisellä kaudella sarjanousu Ykköseen jäi harmittavasti muutaman pisteen päähän ja toista kautta seurasi ensin sarjasta tippuminen ja sen jälkeen koko seuran alasajo. Muutaman muualla vietetyn sarjakauden jälkeen “Essin” Kings-ura jatkui – tällä kertaa Vitosessa. Pelaajavalmentajana Essin saavutuksiin kuuluu mm. yhden kauden maaliennätys Kings-paidassa sekä nousut Vitosesta Neloseen ja Nelosesta Kolmoseen, jälkimmäisin peräti kahteen otteeseen.

Alkava sarjakausi on Essin yhdestoista Kuningasnutussa ja vaikka lopettamisestakin on kuultu useampaan kertaan juttuja, jaksaa tämä Kuningaslegenda vielä kyykyttää fyysisyydellään nuorempiaan.

Kuninkaat ovat jo palanneet takaisin harjoituskentälle. Tulevasta sarjasta ja otteluohjelmista lisää niiden varmistuttua.