Kuninkaat kaatoivat PAVE:n selvin numeroin

Kuninkaiden voittoputki sai jatkoa tiistai-iltana Itkonniemellä, kun iisalmelainen PAVE kaatui lukemin 4-0 (3-0). Samalla syntyi kauden ensimmäinen nollapeli.

Ottelu oli keväälle tyypillinen nurmipeli, sillä pallo pomppi ja poltteli molempien jaloissa. Ottelun alussa PAVE oli hieman enemmän niskan päällä ja loi muutamia puolittaisia maalintekopaikkoja. Kuninkaat saivat selvitettyä vastustajan paineen ja aloittivat maalinteon 20. minuutilla. Toppari Aarne Sipola purki pallon kauas PAVE:n puoliskolle, jossa vastustajan puolustus ei saanut katkaistua palloa vaan Jarkko Pirinen pyyhälsi läpi ja sijoitti pallon varmasti oikeaan alanurkkaan. Vain neljä minuuttia myöhemmin Juuso Parhiala levitti keskeltä oikeaan laitaan, josta Lauri Mielonen keskitti ja Esa-Pekka Vartiainen jatkoi pallon päällään maalin takanurkkaan. Ennen puoliaikaa Vartiainen osui vielä kertaalleen. Roope Röppänen nosti pitkän pallon kohti PAVE:n linjaa josta Pirinen jatkoi päällään Vartiaisen läpi. Vastustajan maalivahti tuli haparoiden vastaan ja Vartiaisella oli helppo työ siirtää pallo maalivahdin ohi ja viimeistellä tyhjiin taukolukemat.

Toisen puoliajan alkua väritti pieni sade, joka ei kuitenkaan merkittävästi kastellut kenttää. Kuninkaat hallitsivat kentän tapahtumia ja loivat hyviä paikkoja, mutta palloa ei saatu millään maaliin. Puoliajan edetessä peli alkoi aaltoilla paljon ja PAVE panostaa enemmän hyökkäyspeliinsä. Tämä toi kotijoukkueen hyökkäyspäähän lisää tilaa ja Kuninkaat saivat luotua muutamia todella vaarallisia maalipaikkoja, kun maalivahti Miika Ritala avasi pitkällä Vartiaiselle linjan selustaan. Myös PAVE pääsi luomaan muutamia puolittaisia tilanteita, mutta heppoista laukausta maalia kohti ja lähietäisyydeltä maalin ohi suuntautunutta puskua lähemmäksi vierailijat eivät päässeet. Viisi minuuttia ennen loppua Juho Kolehmainen syötti oikeasta laidasta Juuso Parhialalle, joka jatkoi pallon rangaistusalueen sisällä odottaneelle Jere Tikkaselle. “Tiki” sijoitti pallon varmasti vasurillaan takanurkkaan.

” Mukavaa oli päästä pelaamaan pitkän tauon jälkeen ja onnistua heti maalinteossa. Pelin alku oli meiltä vaikeaa, mutta hyvin onnistuttiin viimeistelemään harvoista maalipaikoista. Loppua kohden olisi enemmänkin maaleja voinut tehdä, mutta hyvä voitto joukkueelta ja nollat pysyi omissa.”, kommentoi paluun Kuningasnuttuun tehnyt Jere Tikkanen.

Kings SC – PAVE, 4-0 (3-0)

Maalit:
20. min Jarkko Pirinen
24. min Esa-Pekka Vartiainen
35 min. Esa-Pekka Vartiainen
85 min. Jere Tikkanen