Kuninkaat jatkoivat voittokulkuaan

Kuninkaat kävivät perjantai-iltana hakemassa täydet 3 pistettä Rautavaaralta. Kings oli ottelussa kokoajan kuskin paikalla ja mahdollisuuksia lisämaaleihinkin oli. Ottelu pelattiin peri suomalaisessa säässä, kun toisen puoliajan alussa vettä tuli kaatamalla ja samalla pallon liikuttelu nopeutui. Kuninkaiden syöttötyöskentely oli kauden parasta ja peli alkaa pikkuhiljaa näyttämään siltä miltä pitääkin.

Kuninkaat ottivat pelin haltuunsa heti alussa ja ottelun ensimmäinen maali nähtiin 14 minuutin pelin jälkeen. Laitapuolustaja Oskari Röppänen nousi vasenta laitaa ja täräytti vasurillaan pallon voimalla takanurkkaan. Vain 6 minuuttia tästä ja Esa-Pekka Vartiainen pääsi puskemaan pallon maaliin Lauri Mielosen esityöstä. Jälleen kerkesi kulumaan 6 minuuttia ja Kings oli jo 0-3 johdossa. Useiden syöttöjen jälkeen pallo päätyi Jaakko Kasurisen jalkaan maalin eteen josta oli helppo työ viimeistellä. 35 minuutin jälkeen Raiku pääsi ensimmäistä kertaa ottelun aikana vaaralliseen paikkaan kun hyökkääjä pääsi murtautumaan rangaistusalueelle. Jaakko Kasurinen kopautti kevyesti Raiku pelaajaa jaloille ja pallo pilkulle. Kotijoukkueen Tatu Hakkarainen asettui vetämään pilkkua ja sijoitti pallon varmasti ohi Miika Ritalan.

Toinen puoliaika alkoi tasaväkisemmissä merkeissä ja Raiku sai luotua todella hyvän maalipaikan. Pello keskitettiin taka-alueelle josta Raikun pelaaja pääsi tälläämään, mutta Ritala torjui pallon jalallaan ja peli oli edelleen 1-3. Tunnin kohdalla Esa-Pekka Vartiainen revittiin rangaistusalueella kumoon ja Kuninkaille tuomittiin rangaistuspotku. Rankkaria vetämään asettui Juuso Parhiala joka ampui pallon voimalla Raiku vahdin käsien välistä verkkoon ja Kings 1-4 johtoon. 77 minuutin kohdalla Janne Ekonsalo pelattiin läpiajoon. Ekonsalo kiersi maalivahdin ja sijoitti takanurkkaan loppulukemiksi 1-5. Raiku loi lopussa vielä yhden hyvän maalipaikan, kun pallo jäi pomppimaan kuudentoista viivalle josta Raiku hyökkääjä latasi pallon kohti alanurkkaa, mutta Ritala torjui. Loppulukemat olivat siis 1-5 Kingsille ja sarjatilanne pysyy muuttumattomana, kun ToU on edelleen 2 pisteen päässä Kuninkaista. Seuraava ottelu on jo huomenna maanantaina, kun Kings kohtaa paikalliskamppailussa LiPan Itkonniemellä klo 19:45 alkaen!

Tärkeä voitto etukäteen haastavasta vieraspelistä. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla pallollinen peli oli hyvää ja maata pitkin syöttelemällä saatiin luotua laadukkaita maalintekopaikkoja. Muutenkin kokonaisuudessaan hyvä peli josta on hyvä lähteä paikallispeliin LiPaa vastaan heti maanantaina. – #16 Lauri Mielonen.