Kuninkaat jatkoivat maalitehtailua LehPan kustannuksella

Tiistaina nähtiin jälleen runsasmaalinen ottelu, kun Kings kaatoi LehPa:n lukemin 7-1 (5-1) ja siirtyi sarjakärkeen. Edelliset ottelut ovat olleet maalirikkaita, sillä 3 viime ottelussa Kings on takonut 20 maalia ja päästänyt 5. Kokoonpanoon tuli vielä muutoksia pelipäivänä, kun Janne Ekonsalo ja Asko Vepsäläinen joutuivat jäämään ottelusta sivuun flunssan takia. Kokoonpanoon nostettiin Jere Tikkanen ja näin ollen Kings lähti otteluun 17 miehen voimin. LehPa:lla oli ollut kova työ saada kokoonpano kasaan ja lehmolaiset saapuivatkin Itkonniemelle ainoastaan yhden vaihtomiehen turvin.

Tavallisesta poiketen Kuninkaiden alku oli tällä kertaa loistava. Pelikellossa oli vasta 5 minuuttia, kun Esa-Pekka Vartiainen laittoi Jarkko Piriselle pallon pystyyn. LehPa:n puolustaja liukui pallon Pirisen jaloista suoraan Vartiaisen juoksulinjalle. Vartiainen pääsi yksin läpi ja tarkka sijoitus ulkosyrjällä takanurkkaan. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Vartiainen oli jälleen asialla. Pienen hässäkän jälkeen Pirinen syötti kuudentoista alueen sisällä ja Vartiainen sijoitti pallon helpohkosti etukulmaan. Vain kolme minuuttia Kuninkaiden 2-0 -maalista ja omassa päässä soi. LehPa sai vasemmalta vaparin. Vapari epäonnistui ja jäi pyörimään vitosen rajalle, josta LehPa:n pelaaja pamautti pallon Kings maaliin. Kuninkaiden peli meni hieman sekaisin lehmolaisten kavennuksesta ja LehPa sai viriteltyä pientä hallintaakin välillä, mutta ei päässyt hätyyttelemään vaarallisesti Justus Karppisen vartioimaa Kings-maalia. Puolen tunnin kohdilla Kuninkaat iskivät jälleen kolmesti peräkkäin. 27. minuutilla Juuso Parhiala yritti syöttää pystyyn Vartiaiselle. LehPan puolustaja pääsi ensimmäisenä palloon ja yritti purkaa tilanteen, mutta pallo ajautuikin Jarkko Piriselle, joka pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja sijoitti pallon maaliin. 35 minuutin kohdalla Juho Kolehmainen keskitti maata pitkin oikealta ja LehPan puolustus hapuili pallon omaan maaliin. 42. minuutilla epäonnistunut syöttö päätyi Sampo Honkaselle, joka sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan kuudentoista rajalta. Näin ollen puoliajalle mentiin Kingsin 5-1 -johdossa.

Toisella puoliajalla Kings jatkoi hallintaa ja kierrätti pelaajia. Toista puoliaikaa oli pelattu vain 2 minuuttia, kun toppari Roope Röppänen puski kulmapotkun roikulla LehPa-maalin takanurkkaan. Kings jatkoi hallintaa ja loi jonkin verran maalipaikkoja, mutta vedot päätyivät joko ohi tai LehPan maalivahdin hyppysiin. Nimipäiväsankari Jaakko Kasurisella oli muutama läheltä piti -paikka, joista pusku tolppaan oli lähinpänä maalia. 87. minuutilla Kasurinen sai viimein palkintonsa ja nosti keskityksestä päällään pallon LehPa maalin takanurkkaan ja loppulukemiksi 7-1. Seuraavaksi Kuninkaat kohtaavat jälleen NP-H:n rästiottelussaan maanantaina 31.7. klo 19:45 Itkonniemellä.

Saatiin pelistä tuloksellisesti irti se mitä haettiinkin vastustajan bussiviritelmästä huolimatta. Pallollinen peli oli selkeästi vastustajaa edellä eikä paremmuudesta jäänyt tällä kertaa epäselvyyttä. #28 Henri Hämäläinen