Kings voitti maali-iloittelun

Kuninkaat saalistivat täydet kolme pistettä Savon Sanomat Areenalta KuPS/2:a vastaan. Kingsillä oli puolustuspäähän hieman ongelmia ratkottavana, sillä otteluun saatiin mukaan vain yksi toppari. Toisena topparina ottelun aloitti keskikenttäpelaaja Juuso Parhiala ja toisella puoliajalla topparin tonttia miehitti myös kapteeni Joel Hyvönen.

Ottelun alku oli taas tälle kaudelle tavanomainen. Peli ei meinannut lähteä rullaamaan ollenkaan ja jo seitsemän minuutin pelin jälkeen KuPS siirtyi 1-0 -johtoon. Joel Hyvösen purku osui KuPS pelaajaan ja kimposi korkealle ilmaan kohti takakulmaa. Takatolpalla oli täysin vapaana KuPS:n Myan Doot, joka siirsi isännät johtoon. Maalin jälkeen Kings alkoi saamaan otetta pelistä. 16. minuutilla Esa-Pekka Vartiainen pääsi puskemaan vapaasti, mutta KuPS-vahti Roni Nenonen venyi pallon tielle. Torjunnasta pallo kimposi takatolpalle, josta Oskari Röppänen iski pallon tolpan ja Nenosen kautta maaliin. Vain kuusi minuuttia edellisestä ja KuPS:n topparin ja maalivahti Nennosen välillä nähtiin ajatuskatkos molempien odottaessa, että pallo on kuudentoista alueen sisällä. Vartiainen haistoi tilanteen ja kävi tuikkaamaassa Kingsin 1-2 -johtoon. Puolen tunnin kohdalla Lauri Mielonen antoi kulman oikealta. Pallo kimpoili alueella ja Joel Hyvönen kävi tökkäämässä pallon lähes maaliviivalta sisään ja samalla Kuninkaat 1-3 -johtoon. Alkoi näyttämään siltä, että Kings menee menojaan ottelussa, mutta vain kymmenen minuuttia 1-3 -maalista soi omassa päässä. Kings menetti pallon, minkä jälkeen laiska puolustaminen kostautui ja KuPS:n Jarkko Korhonen sijoitti pallon ohi Justus Karppisen. Kings kuittasi kavennusmaalin kuitenkin kaksi minuuttia myöhemmin kun Juho Kolehmainen keskitti ja Vartiainen puski illan toisen osumansa. Puoliajan loppu oli sekasortoista pelaamista, sillä vain minuutti Vartiaisen maalista ja taas kolisi omissa. KuPS pelasi pitkän pallon boksin reunalle ja puolustuksen nukkuessa Korhonen latasi ylänurkkaan illan toisen maalinsa. Puoliajalle siirryttiin siis Kingsin 3-4 -johdossa.

Toisen puoliajan alku oli jälleen KuPS-hallintaa, mutta pelin edetessä hallinta tasoittui ja ottelu aaltoili päästä päähän. 68 minuutin pelin jälkeen pallo pelattiin maata pitkin KuPS:in boksiin Esa-Pekka Vartiaiselle, joka sijoitti takakulmaan illan kolmannen osumansa. KuPS sai vielä ottelun lopussa mahdollisuuden hätyytellä Kuninkaiden johtoa, kun viisi minuuttia ennen täyttä aikaa maalivahti Justus Karppinen tuli purkamaan palloa kuudentoista alueen ulkopuolelle. Purku epäonnistui ja ajautui suoraan KuPS-pelaajan jalkaan joka syötti keskelle Myan Dootille. Tällä oli helppo työ sijoittaa illan toinen osumansa tyhjään Kings-maaliin. Kuninkaat kuitenkin iskivät kolmen minuutin päästä uudelleen, kun Asko Vepsäläinen syötti alkuviikosta isäksi tulleen Jarkko Pirisen läpiajoon. Pirinen sijoitti varmasti loppulukemat 4-6 takakulmaan.

Mukava perjantainen maalintekokisa. Nuorilla pojilla ei vielä riittäny, vaikka meikäläinen topparina sekotti aika tehokkaasti meidän puolustusta ja pakkaa yleensäkin. – #7 Juuso Parhiala