Kings sarjakärkeen tahmealla pelillä

Kings jatkoi voittokulkuaan maanantai-iltana Itkonniemellä voitettuaan NP-H:n maalein 3-1. Kuninkaat saivat nyt pelattua keväältä jääneen rästiottelunsa ja kaikki sarjan joukkueet ovat pelanneet 11 ottelua. Kings johtaa toisena olevaa ToU:ta 2 pisteellä ja sarjatilanne alkaa näyttämään siltä, että nousukamppailu on kahden kauppaa sillä kolmantena ja neljäntenä olevat paikallisvastustajat Kuopion Elo ja LiPa ovat jääneet jo 10 pistettä Kingsistä ja 8 pistettä ToU:sta.

Ensimmäisellä puoliajalla näytti vahvasti siltä, että vierasjoukkue NP-H saattaa hakea yllätyspisteet Kuopiosta. Kuninkaiden peli oli todella flegmaattista ja hermostunutta. 14 minuutin pelin jälkeen vierasjoukkue NP-H sai kulmapotkun oikealta puolelta. Kulma lähti matalana ja meni läpi miltein koko pakasta päätyen vierailijoiden Risto Hynyselle, jolla oli helppo työ siirtää vierailijat 0-1 -johtoon. Vaikka Kuninkaiden peli oli sekaisin, pysyi vierasjoukkue kuitenkin pois vaarallisilta maalipaikoilta yhtä poikkeusta lukuunottamatta, kun NP-H pelaaja pääsi puskemaan takatolpalta ja Miika Ritala torjui vaivoin. Kings teki puoliajan loppupuolella muutaman vaihdon ja peli alkoi asettua uomiinsa. Kaksi minuuttia ennen taukoa Miska Pehkonen syötti laitaan Jere Markkaselle. Markkanen tarjoili pallon takaviistoon hyvän liikkeen tehneelle Pehkoselle, joka kurotti Kings-uransa ensimmäisen maalin maalivahdin jalkojen välistä. Puoliajalle mentiin 1-1 -lukemissa.

Toisella puoliajalla Kings otti enemmän otetta pelistä, mutta ei siltikään saanut peliään pyörimään kunnolla vaan ensimmäiseltä puoliajalta tutut harhasyötöt jatkuivat. Tunnin kohdalla Joel Hyvönen iski Lauri Mielosen antaman kulman jäkitilanteesta pallon NP-H -maalin takanurkkaan ja siirsi isännät 2-1 -johtoon. Johtomaali vapautti hieman isäntien peliä ja 10 minuuttia myöhemmin Juuso Parhiala sai pallon 20 metriin ja laukoi pallon NP-H:n puolustajan jalan kautta taka-alanurkkaan ja lukemiksi 3-1. Vierasjoukkue NP-H pysyi koko loppupelin hyvin pois maalipaikoilta, sillä toppari pari Roope Röppänen ja Aarne Sipola katkoivat tilanteet hyvin. Vierailijoiden ainoa kunnon maalipaikka tuli vapaapotkusta, kun Sipola joutui rikkomaan nilsiäläispelaajaa hieman boksin ulkopuolella. Vapari oli kuitenkin heppoinen ja Ritalalla oli helppo työ torjua. Ottelun loppu ei tarjonnut enää mitään jälkipolville kerrottavaa ja näin ollen pisteet pysyivät Kuopiossa lukemin 3-1. Kuninkaiden seuraava ottelu koittaa jo perjantaina. Kings matkaa silloin Rautavaaralle, jossa on luvassa yksi kauden vaikeimmista vierasotteluista. Seuraava kotiottelu on jo ensi maanantaina, kun Kings ja LiPa kohtaavat kuumassa paikalliskamppailussa Itkonniemellä.

Alku oli tahmeaa niinkuin yleensäkin LehPa-peliä lukuunottamatta. NP-H ei kuitenkaan päässyt vaarallisille maalipaikoille lukuunottamatta maaliin johtanutta kulmapotkua ja pitkiä vapareita. Jakson loppua kohden saatiin juoksutettua vastustajan kunto puhki ja päästiin hyvin peliin sisään. Toinen puoliaika oli ihan hyvin meidän kontrollissa ja vastustajalla ei oikeastaan ollut yhtään paikkaa. Seuraava peli tulee olemaan paljon haastavampi, pitkä vieraspelimatka perjantaina, joten pitää olla alusta asti hereillä, jos haluamme pysyä sarjakärjessä. #24 Miska Pehkonen