Katsaus kauteen 2017

Kausi 2017 oli juuri sitä, mitä Kuninkaat lähtivät hakemaan. Joukkue asetti tammikuussa tavoitteekseen nousun Kolmoseen kaudelle 2018, mikä varmistuikin jo kaksi kierrosta ennen sarjan loppua. Kauteen valmistautumiseen aloittaminen venyi helmikuulle johtuen pitkälti taustojen uudelleenorganisoitumisen vuoksi. Kuninkaat aloittivat sarjakauden tuloksellisesti vahvasti, vaikka peliesityksissä oli vielä parantamisen varaa. Pelaaminen parantui kauden mittaan ja loppujen lopuksi Kuninkaiden työ palkittiin sarjavoitolla ja -nousulla. Kings voitti 15 ottelua, pelasi tasan kaksi kertaa ja kauden ainoa tappio tuli hieman ennen juhannusta sarjassa toiseksi sijoittunutta ToU:ta vastaan vieraissa.

Kingsin perinteisellä päätösreissulla palkittiin myös kaudella 2017 ansioituneita pelaajia. Parhaana pelaajana palkittiin Aarne Sipola, joka omaksui uuden pelipaikan topparina hyvin ja oli varma suorittaja läpi kauden. Valmennuksen luottopelaajana palkittiin Juuso Parhiala, joka pelasi onnistuneesti monella eri pelipaikalla kauden aikana. Vuoden tulokkaana palkittiin Miska Pehkonen, joka toi joukkueeseen uutta ulottuvuutta hyökkäyspelaamiseen. Joukkueen maalikuninkuuden voitti seuran uuden yhden kauden maaliennätyksen (23 maalia) iskenyt Esa-Pekka Vartiainen ja vuoden sometekopalkinnon sai mediavastaava Miika Ritala. Lisäksi seurassa sekä pelaajana, valmentajana että nykyään taustavoimissa vaikuttava Petri Kuikka palkittiin elämäntyö-palkinnolla työstään Kingsin hyväksi.

Positiiviset ja iloiset fiilikset on kauden jälkeen. Saavutettiin se, mitä lähdettiin tavoittelemaankin. Olen ylpeä siitä, miten pelaajat omaksuivat pelitavan ja tekivät töitä nousun eteen. Osattiin pitää myös hauskaa kentällä ja treeneissä, vaikka samaan aikaan tehtiin nöyrästi töitä yhteisen päämäärään eteen. Pelaajien taso ja joukkueen suorittaminen olivat tasaisia eikä tuloksellisia kyykkäyksiä tullut oikeastaan ollenkaan. Selvittiin myös läpi kauden ilman isompia loukkaantumisia, mikä on aina positiivinen juttu. – Puheenjohtaja ja päävalmentaja Esa-Pekka Vartiainen.

Valmistautuminen tulevaa kautta kohti on jo aloitettu ja ensimmäisistä siihen liittyvistä asioista tiedotetaan loppuviikosta.