Elo kaatui paikalliskamppailussa – NP-H rästipelin ajankohta selvillä

Kuninkaat palasivat maanantai-iltana takaisin voittokantaan ja ToU:n niskaan voittamalla Elon 2-1. Kings otti kärkijoukkue ToU:ta kiinni ja ero on nyt vain piste, kun Kuninkailla on vielä yksi peli vähemmän pelattuna. Keväällä olosuhteiden vuoksi pelaamatta jäänyt kotiottelu NP-H:ta vastaan pelataan maanantaina 31.7. klo 19:30 alkaen Itkonniemellä.

Ottelun ensimmäisen puoliajan alku oli jälleen Kuninkailta vaikeaa pelaamista. Elo sai paineen heti alusta asti Kings-maalille, mutta ei päässyt vaarallisiin maalipaikkoihin.  17. minuutilla Elon kulman jälkitilanteesta vierailijoiden Noel Berg latasi pallon kolmestakymmenestä metristä suoraan ilmasta vastustamattomasti Justus Karppisen vartioimaan Kings-maaliin ja Elo johti peliä 0-1. Pikkuhiljaa puoliajan edetessä myös kotijoukkue sai pelistä kiinni ja loi muutaman puolittaisen maalipaikan. Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä Kuninkaiden kulman jälkitilanteessa pallo pomppi 30 metriin toppari Aarne Sipolalle, joka nosti pallon korkeana kohti Elon maalia. Elon maalivahti Olli Närhi seurasi katseella kun pallo tippui yläriman alle ja peli oli 1-1. Puoliajan loppu oli enemmän kotijoukkueen hallintaa ja pieni sadekuuro raikasti ilmaa, mutta ei onneksi aiheuttanut katoa miltei satapäisessä yleisössä.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen pienoisessa komennossa, mutta ei tarjonnut yleisölle mitään ihmeellisempää. Tunnin kohdalla Juuso Parhiala pääsi vetopaikkaan, jonka Elo-puolustus onnistui katkaisemaan. Pallo päätyi kuudentoista alueen rajalle, josta vahvasti vaihdosta sisään tullut Asko Vepsäläinen latasi vastapalloon maata pitkin lukemiksi 2-1. Elolla oli ottelun lopussa myös muutama todellinen avopaikka kun Kuninkaat tarjosivat kahdestikin tyhjää maalia lähietäisyydeltä. Ensimmäisen yritys meni aavistuksen ohi maalin ja toinen pusku suuntautui korkeuksiin. Lopussa Elo yritti vielä luoda painetta, mutta puolustus katkoi tilanteet ja kesti vierailijoiden rynnistyksen. Seuraavaa ottelua ei tarvitse kauaa odottaa, sillä Kuninkaat kohtaavat jo perjantaina KuPS/2:n Savon Sanomat Areenalla klo 20:15.

Tärkeä voitto edellisen tappion jälkeen. Se, että päästiin heti takaisin voittokantaan tekee myös joukkuehengelle hyvää ja koko sarjan voitto on edelleen omissa käsissä. Alku oli taas hermostunutta ja kaveri sai yhden suonenvetomaalin, mutta ei lannistuttu siitä vaan noustiin tasoihin samantyylisellä maalilla ja saatiin palkinto sitten tunnin kohdalla. Loppu puolustettiin riittävän sitkeesti ja ansaittiin voittaa. Asemasota kuvaa pelin luonnetta aika hyvin ja asennevoitolla on hyvä lähteä valmistautumaan perjantain peliin. – #6 Roope Röppänen