Edustus voittoon Pieksämäellä

Kings suuntasi perjantai-illan ratoksi kohti Pieksämäkeä, jossa vastaan asettui SaPa. Ottelua aikaistettiin kentän huonojen valojen takia kello 18.00. Yleisöä kamppailu houkutteli paikan päälle noin 100 henkeä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ottelun 10. minuutilla SaPa sai erikoistilanteen sivurajan tuntumasta. Pallo toimitettiin vaarattoman näköisesti kuudentoista alueen sisään, jossa puolustus ja maalivahti jäivät seisoville jaloille ja Simo Härkösellä oli lopulta helppo työ siirtää ottelu lukemiin 1-0. Ottelun ensimmäinen puolisko päättyi kovaan Kings-hallintaan, mutta palloa ei saatu verkkoon joko maalivahti Johan Wicklundin tai tolppien ollessa pallon tiellä.

Tauon aikana Kuninkaat sisuuntuivat poikkeuksellisesti valmentajana toimineen Jaakko Kasurisen johdolla ja päättivät, että toisen jakson päätteeksi ainoastaan voitto kelpaa.

Tunnin kohdalla Joel “Maju” Hyvönen laittoi pallon kulmaan, jonne Esa-Pekka Vartiainen kirmasi kuin nuori ori, riisti pallon SaPa:n topparin nenän edestä ja lähti kuljettamaan palloa maalia kohden. Uskomattoman pelisilmänsä ansiosta hän huomasi Jarkko-Matti Pirisen olevan vaarallisen näköisesti takatolpalla pinkkien sukkakenkiensä kera. Vartiainen antoi uskomattoman keskityksen Piriselle, joka viimeisteli rautaisella ammattitaidolla pallon verkkoon.

74 minuutin kohdalla Kings sai kulman. Lauri Mielonen lähetti pallon maalille. Iso ja harteikas Vartiainen oli maalin edustalla mies paikallaan ja siirsi lukemiksi 1-2.

Kun ottelua oli pelattu 83 minuuttia, pallo pelattiin kohti SaPa:n maalia. Pallo kimpoili lopulta jälleen konkari Esa-Pekka Vartiaiselle, joka laukoi ottelun loppulukemiksi 1-3.

Toisella puoliajalla SaPa oli ihan aseeton ja pallo pyöri koko ajan meillä. Hyvä toinen puoliaika pitää siirtää myös seuraavaan peliin Warkaus JK:ta vastaan, kommentoi ottelua kärmeskeitot valmentajan ominaisuudessa keitellyt Jaakko Kasurinen.