Edustus nousi tasoihin lisäajalla

Edustuksen ottelut Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa jatkuivat tiistai-iltana Kettulanlahdessa kun vieraaksi saapui jyväskyläläinen FC Blackbird. Ottelun alku oli kotijoukkueelta hermostunutta, mutta peli parani pitkin ensimmäistä puoliaikaa ja loppujen lopuksi Kettulanlahdessa nähtiin tasaväkinen ottelu. Ottelu näytti pitkään vähämaaliselta, mutta loppujen lopuksi toisella puoliajalla nähtiin viisi maalia 20 minuuttiin.

Ensimmäisen puoliajan alku oli kotijoukkueelta hermostunutta ja sekavaa peliä ja vierasjoukkue FC Blackbird pystyi luomaan painetta Kuninkaiden päätyyn. Maalivahti Miikka Viljakainen joutui torjuntatöihin pariinkin otteeseen, mutta maali pysyi puhtaana. Kotijoukkueen ensimmäinen paikka avautui Jaakko Kasuriselle, joka pääsi vetopaikkaan Juho Kolehmaisen esityöstä, mutta veto suuntautui suoraan maalivahdin hyppysiin. Kuninkaiden toinen paikka syntyi kun Esa-Pekka Vartiainen levitti oikeaan laitaan Juho Kolehmaiselle, jonka keskitykseen Ali Al-Musawi ei kuitenkaan saanut kunnon puskua aikaan.

Toisen puoliajan ensimmäinen paikka tuli Kuninkaille Al-Musawi täräytettyä vaparin 20 metristä ylärimaan. Kuninkaat siirtyivät tunnin kohdalla johtoon Jere Markkasen maalilla. Juho Kolehmainen syötti laitaan Vartiaiselle, joka jatkoi pallon Markkaselle kuudentoista rajalle. Markkanen otti yhden kosketuksen ja sijoitti pallon varmasti jyväskyläläisten maaliin. Kuninkaiden johto kesti kuitenkin vai viisi minuuttia, kun vierasjoukkueen Valtteri Lohi purjehti helpohkosti vasemmalta maalin eteen ja sijoitti pallon takanurkkaan. Kotijoukkueen ilta näytti mustenevan kun vain 3 minuuttia tasoituksesta Juho Kolehmainen yritti katkaista vierailijoiden keskityksen ja pallo lipui harmillisesti omaan maaliin. Kuninkaat eivät kuitenkaan lannistuneet vaan minuutin päästä Blackbirdin johtomaalista Ali Al-Musawi puski kotijoukkueen tasoihin Lauri Mielosen keskityksestä. Ilotulitus jatkui vain kymmenen minuutin päästä, kun vierailijat siirtyivät jälleen johtoon. Blackbird pelasi pallon keskeltä linjan taakse oikeaan laitaan, josta pallo toimitettiin kuudentoista alueen sisälle. Olli Pöyliö sai jalan vapaaksi ja täräytti vieraat 2-3 -johtoon. Hieman ennen täyttä aikaa Joel Hyvönen sai survottua pallon maalin edestä verkkoon, mutta tuomaristo näki tilanteessa rikkeen Blackbirdin maalivahtia kohtaan ja maalia ei hyväksytty. Lisäajan viidennellä minuutilla Jaakko Kasurinen lähti nousemaan vasemmalta kohti vierailijoiden maalia ja laukoi pallon voimalla verkkoon.

Tärkeintä tänään oli, että noustiin vielä lopussa tasoihin. Alku oli jälleen tahmeaa, mutta peli parani loppua kohti ja välillä oltiin myös hallitsevampi osapuoli. Oman pään virheet kostautuivat jälleen ja näkyivät heti tulostaululla, kommentoi päävalmentaja Esa-Pekka Vartiainen peliä.

Aiemmin peruttu Varkauden peli tullaan pelaamaan torstaina 19.7. klo 19.00 alkaen Varkauden Keskuskentällä.