Edustuksen kausiennakko 2018

Itä- ja Keski Suomen Kolmonen käynnistyy viikon päästä ja Edustuksen valmistautuminen kauteen on enää viimeistä sivallusta vaille valmis. Kauden 2016 jälkeen Kuninkaat päättivät luopua Kolmosen sarjapaikastaan ja hakea vauhtia ja kokemusta Nelosesta. Viime kausi Nelosessa oli Kingsin hallintaa ja paluu Kolmoseen varmistui loppujen lopuksi selvällä piste-erolla. Tulevalla kaudella nuori joukkue on varmasti valmiimpi Kolmosen otteluihin kuin toissa kaudella. Edustus pelasi talvikaudella yhteensä yhdeksän virallista harjoitusottelua. Tuloksellisesti talvikausi ei ole ollut sitä mitä olisi odotettu, mutta päävalmentaja Esa-Pekka Vartiainen on painottanut koko talven pelityylin omaksumista tuloksenkin varjolla.

Peli on kulkenut ja parantunut pitkin talvea. Viimeisissä harjoituspeleissä on myös saatu käytettyä maalipaikat hyvin hyödyksi, mutta toisaalta omissa on soinut liian paljon. Hyvillä mielin tässä lähdetään kauteen ja etenkin paikalliskamppailuja odotan innolla, toteaa päävalmentaja Esa-Pekka Vartiainen.

Ali Al-Musawi

Itä- ja Keski-Suomen Kolmosta ei taaskaan päästä pelaamaan suunitellulla laajuudella, kun Vaajakoski nousi Kakkoseen KTP:n tilalle ja perinteikäs Joensuun Palloseura luopui talvella sarjapaikastaan. Sarjaan lähdetään kymmenellä joukkueella. Kaudella nähdään myös Kuopion paikalliskamppailut kun Kuninkaat kohtaavat Kurkimäen Kisan kesäkuun alussa ja elokuun lopussa. Lisäksi lähialueelta sarjassa pelaa Toivalan Urheilijat. Kuninkaiden kausi alkaa vieraspelipainotteisesti. Sarja alkaa ensi viikon sunnuntaina Äänekoskella Huimaa vastaan ja jatkuu jo keskiviikkona Jyväskylän Palloseuran vieraana. Ensimmäinen kotiottelu on 16.5. SC Riverballia vastaan mikäli Litmasen kenttä ehtii sulamaan ennen sitä. Sarja päättyy syyskuun 22. päivä Jyväskylässä FC Blackbirdin vieraana.

Todella vaikea ennakkoon sanoa, mitkä asetelmat sarjassa tulee olemaan. Näyttäisi, että tasoerot saattavat olla suuret ja Keski-Suomen piirin joukkueet ovat täysi mysteeri, sillä siellä on pelattu jonkin verran ristiin talvella. Mielenkiinnolla lähdetään sarjaan ja jossain vaiheessa varmasti alkaa hahmottumaan myös missä mennään ja minkälaisista sijoituksista tullaan pelaamaan, pohtii Vartiainen.

Joukkueeseen on tullut talven aikana myös muutamia uusia pelaajia. Kovin vahvistus on KuFusta siirtynyt Ali Al-Musawi joka tuo röyhkeyttä, taitoa sekä tilannekovuutta Kuninkaiden keskikentälle. Maalivahtiosastolla Justus Karppinen on koulun kautta vaihdossa alkukesään ja Kuopion Elosta saapui ulottuvainen Miikka Viljakainen. Porista Kuninkaisiin siirtynyt Toni Tuuri joutui purkamaan sopimuksensa tällä viikolla, kun työkuviot vievät hänet toiselle paikkakunnalle. Lisäksi uutena rinkiin on liittynyt laitapelaaja Otto Vilo. Sopimusuutisia on vielä luvassa ennen kauden alkua.