Edustukselle tappio sarja-avauksessa

Kuninkaiden kausi pyörähti vihdoin käyntiin sunnuntaina helteisellä Rauhalahden sametilla. Ottelu oli alusta loppuun vääntämistä ja huonokuntoinen nurmi haittasi merkittävästi molempien joukkueiden pallollista pelaamista.

Ensimmäisellä puoliajalla vierailijat loivat tukun hyviä maalipaikkoja, mutta pomppuinen kenttä ja heikko viimeistely pitivät lukemat nollissa. Kotijoukkueelle tuli jobinpostia jo 20 minuutin pelin jälkeen Juuso Parhialan loukattua jalkaansa ja jouduttua jättämään pelin kesken. Kuninkaiden ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka tuli reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Jere Markkasen loistava syöttö vapautti Jaakko Kasurisen. Kasurinen sai Riverball-puolustuksen painostuksessa kierrettyä jo maalivahti Antti Jäntin, mutta viimeistely meni lopulta ohi etukulman.

Toisella puoliajalla vierasjoukkue alkoi saamaan enemmän vastahyökkäyksiä, joista iso osa johtui kotijoukkueen harhasyötöistä ja hävityistä kaksinkamppailuista. Vastaavasti Kuninkaat alkoivat löytämään tilaa vasemmalta laidalta, mutta vaarallisia tilanteita ei saatu aikaiseksi. Tunnin kohdalla kotijoukkue loi toisen puoliajan vaarallisimman tilanteen, kun Kingsin maalilla debytoineen Arthur Ferreiran pitkä avaus lipsahti Riverballin puolustukselta ja Jere Markkanen pääsi nousemaan vasemmalta. Markkanen haastoi vieraiden laitapakin ja jatkoi pallon laidalta nousseelle Joonas Manniselle, joka keskitti tarkasti kohti etukulmalle noussutta Jaakko Kasurista. Kasurinen ei kuitenkaan aivan ehtinyt palloon ja maalivahti Antti Jäntti poimi keskityksen syliinsä. 74. minuutilla Riverball kaatoi kylmää vettä Kuninkaiden niskaan. Riverball pääsi nopeaan vastahyökkäykseen Ferreiran epäonnistuneen avauksen jälkeen. Lopulta vieraiden Vladislav Dirgin pääsi keskittämään 16 alueen sivulta kohti takatolppaa, josta yksin unohdetulla Dimitri Klimovilla oli helppo työ puskea vieraat johtoon. Tämän jälkeen Riverballilla oli vielä loistava paikka kasvattaa johtoa kun Klaus Nevalainen pääsi oikealta puolittain läpi, mutta Ferreiran jalkatorjunta piti Kuninkaat edelleen pelissä. Lopussa kotijoukkue lähti hakemaan tasoitusta isommalla riskillä ja saikin painetta vieraiden maalille, mutta selviin maalipaikkoihin puhti ei riittänyt, joten pisteet matkasivat Joensuuhun.

Vaikea sarja-avaus, jota ei helpottanut huonokuntoinen kenttä. Positiivista oli, että pystyttiin haastamaan todennäköisesti ylemmässä keskikastissa oleva joukkue. Toppareilta sekä maalivahdilta lisäksi hyvä peli, totesi yhden välivuoden jälkeen paluun Kuninkaisiin tehnyt Gentrit Perkuqu ottelun tauottua.