Akatemian kausiennakko 2018

Kausi 2018 lähestyy ja Akatemia on viimeistelyä vaille valmis ensimmäiseen kauteensa. Akatemian valmistautuminen kauteen on mennyt hyvällä pöhinällä etukäteen suunnitellun mukaisesti haastavista olosuhteista huolimatta. Joukkueen taustat ovat tehneet loistavaa työtä, mikä on mahdollistanut joukkueen keskittymisen harjoitteluun ja pelitavan sisäänajamiseen. Kauteen valmistautumisessa Akatemia on saanut tukea myös Edustusjoukkueelta pelattujen harjoituspelien sekä yhteisten harjoitusten kautta. Lisäksi noin kymmenen Akatemian pelaajaa on päässyt talven aikana kentälle Edustuksen harjoitusotteluissa.

Nämä tapahtumat ovat valmistaneet B-juniorimaailmasta tulevien pelaajien kotiutumista miesten sarjaan. Uskon ja oletan, että se tulee myös näkymään pelattavissa peleissä, toteaa Akatemian päävalmentaja Jouni Karppinen.

Akatemian päävalmentaja Jouni Karppinen.

Itä-Suomen Nelosen taso on vielä hieman hämärän peitossa, mutta ainakin LehPa yj on ilmoittanut halustaan nousta Kolmoseen ja siellä lienee myös panostukset olleet sen mukaisia. Pelatuissa harjoituspelissä Eloa, PAVE:a, Raikua sekä SaPaa vastaan olemme pystyneet tarjoamaan vastustajille kelpo vastuksen. Joukkueet Nelosessa ovat varmasti kokeneet suuriakin muutoksia, joten ennakointi tulevasta on hivenen arpapeliä. Edustuksen ja Toivalan urheilijoiden noustua Kolmoseen sarjan taso lienee hieman laskenut, mutta vastaavasti osa joukkueista on vahvistunut viime kaudesta. Joukkue ei ole vielä asettanut virallista tavoitettaan sarjaan, mutta kaiken osuessa kohdalleen pitäisi Akatemian löytyä syyskuussa sarjataulukon keskikastin ja kärjen välimaastosta.

Tulevassa sarjakauden avaustapahtumassa joukkue määrittelee tavoitteensa, mielestäni neljän parhaan joukkueen joukkoon on hyvät mahdollisuudet. Joka tapauksessa kohta taas mennään jännän äärelle ja toivottavasti saamme hyvää jälkeä aikaan ja yleisö löytää tiensä peleihimme, se on aina se yksi kuuluisa pelaaja lisää kotijoukkueelle. Hyvää jalkapallokesää kaikille, nähdään peleissä! toteaa päävalmentaja Karppinen loppuun.

Akatemian kausi starttaa perjantaina 4.5 klo 20.15 kun riistaveteläinen AC Barca saapuu vieraaksi Savon Sanomat Areenalle.