Akatemialle tyly tappio sarja-avauksessa

Akatemian kausi alkoi sunnuntaina Kuopion Elon vieraana Litmasen tekonurmella. 100-vuotisjuhliaan kuluvalla kaudella viettävä Elo tavoittelee nousua Kolmoseen ja on kasannut vahvan ja kokeneen joukkueen Neloseen.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä ja molempien joukkueiden pelaamisessa näkyi, että kyseessä on sarja-avaus. Oscari Airaksisella oli kaksi hyvää maalintekopaikkaa. Ensimmäisessä Airaksinen pääsi etenemään keskeltä ja yritti kääntää palloa keskeen. Kääntö kuitenkin epäonnistui ja maalivahti Henri Väätäinen noukki pallon helposti hyppysiinsä. Toisessa Markus Pironetti laittoi hyvän pallon laidasta keskeen, mutta Airaksisen askeleet eivät kohdanneet pallon liikerataa ja tuloksena oli vain hentoinen veto Väätäisen syliin. Elolla oli myös kaksi paikka, joista molemmista tuloksena oli maali. Ensimmäistä maalia edelsi tiukka vääntö oikeassa laidassa, josta kimmokeiden kautta pallo päätyi isäntien Aare Turuselle, joka viimeisteli kovalla laukauksella keskelle maalia. Toisessa maalissa Elo sai sivuvaparin. Pallo osui vaparista Kings-maalin ylärimaan ja maalin edustalle yksin unohdettu Antti Luostarinen puski lopulta pallon tyhjiin. Puoliajalle mentiin näin kotijoukkueen 2-0 -johdossa.

Kotijoukkue Elo sai hyvän startin heti toisen puoliajan alkuun. Akatemialle tuli pallonmenetys noin 30 metrin päässä omasta maalista. Pallo pelattiin laitaan ja Elon laitalinkki haastoi hienosti keskeen. Janne Marttila kaatoi vastustajan ja tuomarin hieman heppoisesti vihelletyn rikkeen jälkeen palloa vietiin pilkulle. Elo jatkoi rangaistuspotkumaalin jälkeen vyörystystä ja piti paketin tiivinä vaikeuttaen Akatemian pelaamista. Ottelun neljättä maalia edelsi Akatemian pallonmenetyksestä 25 metrissä ja Elon Tomi Kilpeläinen pääsi vastahyökkäyksen päätteeksi tuikkaamaan pallon läheltä maaliin. Kotijoukkueen Jesse Haaranen kaunisteli vielä 84. minuutilla lukemia hienolla laukauksella Kings-maalin ylänurkkaan.

Elo tarjosi hyvän oppitunnin nuorelle porukalle. Hyökkäyspelaaminen oli suuremmaksi osaksi aneemista ja henkilökohtaisia virheitä sattui vähän turhan paljon ja se näkyy heti tulostaululla. Kyseessä oli kuitenkin vasta kauden eka matsi, joten vielä on aikaa ja periksi ei anneta, tuumasi pelaajavalmentaja Joni Vironen ottelun jälkeen.