Akatemialle tappio kotiavauksessa

Akatemia kohtasi perjantaina kotiottelussa SaPan Pieksämäeltä. Akatemian tuloksellisesti surkea alkukausi sai jatkoa kun pieksämäkeläiset lähtivät kotimatkalle kolmi pistettä taskussa 2-4 (0-3) -tuloksella.

Ottelun alku oli kotijoukkueelle vaikea ja jo seitsemän minuutin kohdalla vierailijoiden Aaro Häkkinen vei SaPan 0-1 -johtoon. SaPa olikin koko ottelun alun liikkeellä paremmalla jalalla ja Akatemian oli vaikea rytmittää peliä ja sitä kautta myös maalipaikkojen luonti tuotti vaikeuksia muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Puolen tunnin kohdalla vierasjoukkue rankaisi isäntiä toisen kerran henkilökohtaisista virheistä, kun Juuso Niemeläinen vei vieraat jo 0-2 -johtoon. Kaksi takaiskumaalia herättelivät Akatemiaa ja peli alkoi kulkemaan paremmin. Joukkue pyrki pitämään palloa rohkeammin keskialueella ja sai tämän myötä venytettyä vierasjoukkueen ryhmitystä enemmän. Ennen taukoa Otso Enkkelä ja Oscari Airaksinen pääsivät vaarallisiin maalipaikkoihin, mutta tällä kertaa kumpikaan ei saanut toimitettua palloa maaliin asti. Vielä ennen taukoa vierasjoukkue sai rangaistuspotkun Aleksi Tammen rikottua vastustajan pelaajaa rangaistusalueella ja Carlos Mucke vei pieksämäkeläiset 0-3 -johtoon.

Toisella puoliajalla Akatemia jatkoi piristyneitä otteitaan. Vierasjoukkue sai illan toisen rangaistupotkunsa kun pallo pomppasi Roope Repon käteen. Tällä kertaa Akatemian maalivahti Roni Nennonen veti pidemmän korren ja piti torjunnallaan Akatemian vielä pelissä mukana. SaPa kuitenkin iski lopullisen niitin 77 minuutin kohdalla. Akatemialle tuli jälleen tältä kaudelta erittäin tuttu vaarallinen pallonmenetys keskialueella ja vastahyökkäyksen päätteeksi Arttu Rouvinen naulasi taululle jo 0-4 -lukemat. Akatemia alkoi pääsemään maalipaikoille vasta puoliajan loppupuolella kun vaihdosta tuotiin paljon tuoreita jalkoja hyökkäyspäähän. Ottelun lopussa Akatemia nousi lopulta kahden maalin päähän kun Joni Vironen kavensi ensin 88. minuutilla tilanteeksi 1-4 ja Lalli Roine iski vielä 90. minuutilla pallon toisen kerran pieksämäkeläisten maaliin.

Harmi, että herättiin otteluun niin myöhäisessä vaiheessa. Otteluun heräämisen vaikeus on tuttua meille jo viime kaudelta ja yleensä peliin herätään vasta vastustajan maalien jälkeen. Pelaamisessa näkyy myös uuden pelitavan ja muodostelman sisäänajo, mikä näkyy pelin avaamisen rytmittämisen vaikeutena sekä maalipaikkojen luomisen vaikeutena. Periksi ei kuitenkaan annettu ja ensi viikolla jatketaan entistä nälkäisempinä, kommentoi ottelua pelaajavalmentajan ominaisuudessa kauden avausmaalin iskenyt Joni Vironen.

Akatemian ottelut jatkuvat sunnuntaina 19.5. Joensuussa AFC Keltikin vieraana.