Akatemia valmiina kauteen

Kausi 2020 on enää muutaman päivän päässä aloituspotkusta. Sarjan joukkueet ovat hioneet viime hetken kuvioitaan kuntoon pelaamalla harjoituspelejä ja pitämällä tiimipalavereita. Akatemia on myös omalta osaltaan ollut aktiivinen, harjoittelu käynnistettiin heti koronaan liittyvien rajoitusten päätyttyä ja yksi harjoituspelikin saatiin pelattua.

Lähtökohdat kauteen ovat lievästi sanottuna haastavat kaikilla joukkueilla. Harjoitusvuoroista oli alkukaudesta pulaa ja tämän jälkeen rajoitukset sulkivat treenipaikat. Samat lähtökohdat kaikille joukkueille tekevät myös etenkin kauden alun otteluista erityisen mielenkiintoisia seurattavia, yllätyksiäkin lienee luvassa.

Kun katsotaan Itä-Suomen miesten Nelosta niin luvassa on tasokkain kausi vuosiin. Sarjassa pelaa edellisvuoden Kolmosen joukkueita sekä vahvistuneita edellisen vuoden Nelosen joukkueita. Pelien taso tulee nousemaan ja poikkeuskauteen erikseen sorvatulla sarjajärjestelmällä pelattavassa sarjassa jokaisen ottelun merkitys on suuri. Sarja pelataan kahdessa osassa – ensin yksinkertainen sarja ja sitten sijoitusten mukaan ylä- ja alaloppusarjat.

Alati muuttuvassa maailmassa myös Akatemian joukkue on kokenut muutoksia. Joukkueeseen on liittynyt uusia pelaajia kaiken kaikkiaan 10 kappaletta.

Viimeinkin päästään vääntämään pisteistä. Valmistautuminen on ollut tähän kauteen todella haastavaa, mutta uskon, että sarjan edetessä kokeneet pelimiehet niin Akatemiassa kuin muissa joukkueissa alkavat päästä omille tasoilleen. On ollut mieltä lämmittävää nähdä niin Akatemian kuin muiden joukkueiden pelaajien harjoittelevan omalla ajallaan. Se kertoo, kuinka kovasti halutaan varmistaa ainakin oman fyysisen kunnon tila ennen sarjan alkua. Sarja saa alkaa. Sitä on jo odoteltu. Toivottavasti yleisökin löytää tiensä peleihimme. Nuori ja melko kokematon joukkue tulee tarvitsemaan kaiken tuen, mitä yleisö voi antaa. Tulkaa ajoissa peleihin ja muistakaa turvavälit, niin vältytte ruuhkilta, kommentoi Akatemian päävalmentaja Jouni Karppinen tulevan sarjakauden alkua.