Akatemia matkustaa Joensuuhun sarjanousijan vieraaksi.

Akatemian ottelut jatkuvat sunnuntaina Joensuussa AFC Keltikin isännöimänä. Akatemian kausi on tulosten valossa alkanut synkästi, sillä sarakkeessa on ensin avauskamppailun 5-0 -tappio Kuopion Eloa ja tämän jälkeen 2-4 -tappio SaPaa vastaan. Akatemia on ajanut uutta pelityyliä sisään alkukaudesta, mikä on vielä näkynyt suoritustason ailahtelevaisuudessa. Kotijoukkue Keltik voitti sarja-avauksessa kotonaan NP-H:n lukemin 4-0 ja hävisi sen jälkeen kotonaan Kiteen Urheilijoille 1-3. Akatemian ehdottomana tavoitteena on päästä pois nollakerhosta ja nousta keskikastiin ja kärjen tuntumaan voitolla.

Ottelusta sivussa on perjantaina täydet minuutit Edustuksen riveissä pelannut Aleksi Tammi sekä Lauri Hoffrén, joka matkustaa Joensuuhun huoltajan tehtävissä. Edustuksen peli oli sen verran lähellä, joten sieltä ei apuja sääntöpykälien vuoksi ole tulossa. Armeijasta mukaan saadaan puolustaja Janne Marttila, joka tuo alakertaan kovuutta ja henkistä vahvuutta.

Jälleennäkemisen hartaassa toivossa mennään Joensuuhun. Savolaiset ja karjalaiset kun kohtaavat, niin tunnetta löytyy ja ollaan kunnioitettu tulosta sekä kätelty voittajaa. Vielä kun futiksen Jumalat suosii ulkoilmatapahtumaa, niin ei liene mitään perusteltua syytä olla poissa ko. pelistä. Toivottavasti yleisö tulee ajoissa, tosin Kuopion satamaan on tarvittava välimatka. Niin pitkää jonoa ei ehkä tule, mihin Kuopiossa olemme tottuneet, kommentoi päävalmentaja Jouni Karppinen tulevaa ottelua.