Siirry suoraan sisältöön

Kings tasapeliin Jyväskylässä

Kings matkasi perjantaina Jyväskylän Viitaniemeen, jossa vastaan asettui JPS. Kotijoukkue oli aloittanut kauden kahdella maalin tappiolla Blackbirdia ja Riverballia vastaan kun Kuninkaiden saldona ennen ottelua oli voitto KeuPan vieraana sekä edellisviikonlopun katkera 3-2 -tappio Lippumäen hallissa PK-37:a vastaan. Kuninkaiden kokoonpanosta puuttuivat edellisottelussa pirteästi esiintyneet Esa-Pekka Vartiainen sekä hiljattain sopimuspaperiin nimensä raapustanut Ali Al-Musawi. Puolustuspäässä nähtiin myös muutama muutos topparina molemmat aiemmat sarjapelit aloittaneen Tuukka Räsäsen oltua estynyt lähtemästä matkaan sekä maalivahtina yhtäläiset minuutit sarjakauden alussa urakoineen Henri Mäkelän loukkaannuttua viikolla harjoituksissa. Heidän tilalleen avaukseen nousivat Maxim Nikkanen sekä tolppien välissä Kuningasnutussa debytoinut Jere Ylönen.

Ottelu alkoi JPS:n pallonhallinnalla ja Kingsillä oli suuria vaikeuksia saada juonesta kiinni. Kotijoukkue sai palkintonsa reilun kymmenen minuutin jälkeen kun läpi ottelun hyvin häilyvästi tuominnut Kalle Nummela näki Maxim Nikkasen rikkoneen JPS-pelaajaa päätyrajan tuntumassa. Tilanteesta tuomitusta rangaistuspotkusta Kalle Ojala sijoitti tolpan kautta varmasti numeroiksi 1-0. Maalin jälkeen ottelu tasoittui ja Kuninkaat pääsivät hieman paremmin pelijuonesta kiinni. Painopiste pysyi kuitenkin puoleen tuntiin saakka enemmän Kings-päädyssä. 35. peliminuutilla Kuninkaat pääsivät tasoittamaan kun Petteri Rönkön vapauttava syöttö löysi läpiajoon karanneen Otto Vilon, joka pääsi varman sijoituksen päätteeksi nauttimaan kauden toisesta täysosumastaan. Jakson lopussa Kings sai luotua vielä muutaman maalipaikan, mutta lisämaaleja ei nähty ja näin tauolle siirryttiin 1-1 -tasalukemissa.

Ottelun toiselle jaksolle Kings saapui huomattavasti ensimmäistä jaksoa paremmalla jalalla ja prässitason nosto loi ajoittain hankaluuksia kotijoukkueen puolustukselle. Noin tunnin kohdalla JPS:n Kimi Haaralan kaksi kuuden minuutin välein hankkimaa keltaista korttia toi Kuninkaille miesylivoiman, jonka hyödyntäminen osoittautui kuitenkin hankalaksi ja parhaat paikat ottelun lopussa osuivat vajaalla pelanneelle JPS:n pelaajille. Kuninkaista parhaaseen paikkaan pääsi läpiajoon purjehtinut Yousif Joseph, mutta oman ratkaisun sijaan valinnaksi päätynyt syöttö ei tavoittanut omaa pelaajaa ja JPS pääsi purkamaan tilanteen. Ottelun toisen jakson jäätyä maalittomaksi, pisteet jaettiin maalein 1-1.

“Muutaman tärkeän pelaajan poissaolo näkyi tänään epävarmuutena ja varsinkin omassa pallollisessa pelaamisessa ei päästy lähellekään omaa tasoa. Toivotaan, että viikon päästä LehPaa vastaan saadaan käännettyä omaa pelillistä kurssia oikeaan suuntaan. Positiivista oli toki se, että päästiin nousemaan hankalasta alusta huolimatta edes tasapeliin”, pohti joukkueen kapteeni Petteri Rönkkö ottelun jälkeen.

Seuraava ottelu koittaa ensi viikon perjantaina 13.5. Tuolloin LehPa saapuu vieraaksi Litmasen tekonurmelle.