Siirry suoraan sisältöön

Kings voittoon sarja-avauksessa

Kuninkaallinen karavaani aloitti kauden 2022 vieraspelireissut perjantaina matkaten heti kauden pisimmälle matkalleen ja kohti Keuruuta, jossa vastaan asettui sarjanousija KeuPa. Perillä Kuninkaita odotti vajaan kilometrin pukukoppimatkaa lukuunottamatta hyvät olosuhteet, nälkäinen kotijoukkue sekä runsaslukuinen yleisö.

Ottelu alkoi Kings-merkkisesti ja jo yhdennellätoista minuutilla maalihanat saatiin auki. Jere Markkanen pelasi pystyyn Otto Vilolle, joka ehti maalivahdin kanssa yhtä aikaa palloon. Peliväline karkasi hieman maalivahdilta ja paluupallossa ensimmäisenä oli Petteri Rönkkö, jolla oli lopulta varsin helppo työ laukoa lukemiksi 0-1. Johdon tuplaamista ei tarvinnut odotella kuin nelisen minuuttia Tuukka Räsäsen päästyä erikoistilanteen jälkeen siirtämään pallon toistamiseen KeuPan maaliin. Ja kun vauhtiin oli päästy, maaleja juhlittiin loppujakson aikana vielä kahteen otteeseen. Ensin Jere Markkanen laukoi 20. minuutilla pallon vastuttamattomasti Konsta Heikkisen hankkimasta rangaistuspotkusta verkkoon ja tämän jälkeen Godswill Ikegbu purjehti Jere Markkasen mainion esityön jälkeen laidaltaan keskelle ja laukoi pallon etunurkkaan. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen ottelu vaikutti jo ratkenneelta, vaikka maalien välissä kotijoukkue KeuPa oli saanut useamman hyvän puolittaisen paikan, joista parhaan pääsi Tuukka Räsänen purkamaan maaliviivan tuntumasta. Lisämaaleja ei ensimmäisellä jaksolla kuitenkaan nähty ja näin tauon viettoon lähdettiin Kuninkaiden vakuuttavassa 0-4 -johdossa.

Ottelun toisella jaksolla pelin tempo laski huomattavasti ja Kuninkaiden peli meni sekaisin. KeuPa pääsi hyvin peliin mukaan ja loi puolittaisia tilanteita kohti Kings-maalia vartioinutta debytantti Henri Mäkelää. Varsinkin erikoistilanteet olivat jatkuvasti vaarallisia ja paremmalla viimeistelyllä kotijoukkue olisi hyvinkin voinut rikkoa kuparisen. Kingsin parhaat paikat toisella jaksolla osuivat puolittaiseen läpiajoon karanneelle Ikegbulle sekä kapteeninnauhaa kantaneelle Rönkölle, jonka kuudentoista alueen rajan tuntumasta lähetetyn laukauksen onnistui kotijoukkueen toppari blokkaamaan. Ottelun lopussa nähtiin vielä ikävä taklaus, jossa Konsta Heikkisen kausi olisi pahimmassa tapauksessa voinut loppua kotijoukkueen topparin huiskaistua vaarallisesti nappulat edellä suoraan Heikkisen tukijalan polveen. Kuin ihmeen kaupalla toppari selvisi tilanteesta kuitenkin varoituksella.

“Ottelun ensimmäinen jakso oli meiltä ihan hyvää peliä ja olen tyytyväinen varsinkin hyökkäyspelin tehokkuuteen. Toiselle jaksolle tempo laski huomattavasti ja olimme puolustussuuntaan huolimattomia. Myös hyökkäyssuuntaan tekeminen vaikeutui välien kasvettua liian suuriksi. Tämän myötä vastustaja pääsi paremmin peliin mukaan ja myös puolittaisille paikoille ottelun loppua kohti. Olen sitä mieltä, että useamman taitavan pelaajan lisäksi varsinkin KeuPan erikoistilanteet ovat heille tämän kauden aikana valttikortteja, joilla he tulevat sarjan aikana saamaan useita pisteitä. Kaikkiaan kuitenkin meiltä ok-tason sarja-avaus – neljä tehtyä maalia ja nollapeli omissa ei voi olla huono juttu”, kommentoi ottelua päävalmentaja Pekka Niskanen.

Seuraavaksi Kuninkaat pelaavat kotona ensi perjantaina, kun PK-37 Iisalmesta saapuu vieraaksi Lippumäen halliin.