Siirry suoraan sisältöön

Kuninkaille tappio lankalauantain iltapäivässä

Kuninkaat kohtasivat lauantaina vieraissa Kakkosessa pelaavan FC Vaajakosken. Ottelu oli alunperin tarkoitus pelata ulkona Comets Parkilla, mutta kenttä ei ehtinyt sulaa, joten ottelu siirrettiin Vehkahalliin.

Isäntäjoukkue FC Vaajakoskella oli jo toisella minuutilla ensimmäinen vaarallinen maalipaikka, joka kuitenkin päättyi paitsioon. Heti seuraanneesta lyhyestä vapaapotkusta puolustuksella kesti liian kauan pallon kanssa ja Vaajakosken hyökkääjä pääsi riistämään pallon. Kingsin maalilla pelannut Taavetti Peiponen kuitenkin reagoi nopeasti ja torjui laukauksen jaloillaan. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana pallo pysyi visusti kotijoukkue Vaajakosken hallussa, mutta kunnon painetta Kings-maalille ei saatu aikaan. Yhdentoista minuutin kohdalla Vaajakosken pelaaja sai pallon n. 20 metrissä, mutta laukaus suuntautui suoraan kohti Peiposta. Kahdenkymmenen minuutin kohdalla Kuninkaat saivat kulmapotkun oikealta. Lauri Mielonen antoi ja Godswill Ikegbu pääsi puskemaan, mutta osuma jäi heppoiseksi ja pallo tippui suoraan Vaajakosken maalivahdin syliin. 37. minuutilla Roope Leskinen kamppaili vahvasti kulmalipun tuntumassa. Kuninkaat saivat tilanteesta rajaheiton, jonka jälkeen Ikegbu keskitti maalille. Vaajakosken puolustus ei onnistunut tilannetta kunnolla purkamaan, vaan pallo pomppi Esa-Pekka Vartiaiselle, joka jatkoi edelleen boksiin nousseelle Petteri Rönkölle. Rönkkö jatkoi pallon takaviistoon Yousif Josephille, joka pääsi laukomaan avopaikasta, mutta pallo suuntautui selvästi ohi maalin. 39 minuutin kohdalla Vaajakoski sai vapaapotkun aivan boksin reunalta, kun Godswill Ikegbu repi vastustajaa. Laukaus osui kuitenkin muuriin. Tilannetta seuranneesta kulmasta Vaajakosken pelaaja pääsi avopaikkaan, mutta ohjaus suuntautui selvästi ohi maalin. Puoliajan lopulla ei tapahtumia enempää ollut ja tauolle mentiin näin maalittomassa 0-0 -tilanteessa.

Heti toisen puoliajan alussa Vaajakoski hyökkäsi vasemmalta. Syöttö keskelle tavoitti hyökkääjän, jonka laukaus suuntautui pari metriä ohi maalin. Seuranneesta maalipotkusta Kuninkaiden puolustus pelasi lepsusti ja Vaajakoski prässäsi. Pallo karkasi hieman Ikegbun jalasta ja tuloksena vaarallisesta paikasta vapaapotku sekä keltainen kortti. Seuranneesta vaparista pallo painui kuitenkin reilusti yli Kings-maalin. Vaajakoski jatkoi paineen antamista Kuninkaiden maalille, mutta tilanteet kuivuivat kasaan ja kapteenina toiminut Petteri Rönkkö blokkasi kertaalleen vaarallisen oloisen laukauksen. 53 minuutin kohdalla Vaajakoski tuli jälleen vasemmalta. Pallo toimitettiin keskelle ja hyökkääjä pääsi laukomaan, mutta tällä kertaa Ikegbu sai jalkaa väliin. 55 minuutin kohdalla Rönkkö junaili itsensä Konsta Heikkisen avustamana hyvään maalipaikkaan, mutta ratkaisevalla hetkellä pallo hieman karkasi jalasta ja Vaajakosken pelaaja ehti blokkaamaan laukauksen. 66 minuutin kohdalla painejakson lopuksi Vaajakosken pelaaja pääsi oikealta murtautumaan boksiin. Kova laukaus näytti suuntautuvan kohti etuylänurkkaa, mutta ylärima pelasti Kuninkaat. 68 minuutin kohdalla Valentin Määttä antoi loistavan pystysyötön Josephille vasempaan laitaan. Joseph käänsi pallon Konsta Heikkiselle, joka tarjoili tilanteen alustaneelle Määtälle pallon hyvään paikkaan, mutta veto suuntautui ohi maalin. 73 minuutin kohdalla Vaajakoski hyökkäsi oikealta. Pallo pelattiin päätyrajalta vitosen alueen nurkalle, josta Vaajakosken pelaaja ohjasi pallon takanurkkaan ja isännät 1-0 -johtoon. Vaajakoski sai maalista virtaa ja heti seuraavassa tilanteessa voimakas prässi näkyi Kuninkaiden puolustuksessa haparointina. Isännät pääsivät jälleen loistavaan maalipaikkaan puolittaisesta läpiajosta, mutta pallo sujahti kuitenkin ohi Peiposen vartioiman maalin. 77 minuutin kohdalla Vaajakoski hyökkäsi vasemmalta ja pelasi keskelle, josta saatiin laukaus aikaiseksi, mutta Peiponen oli hereillä ja torjui jaloillaan pallon ja lopuksi Tuukka Räsänen pääsi purkamaan tilanteen sivurajasta yli. 80 minuutin kohdalla Vaajakoski pelasi oikealta laidalta pystyyn ja hyökkääjä pääsi laukomaan Pyry Ukkosen ahdisteluista huolimatta pomppivasta pallosta takanurkkaan ja 2-0 -lukemat taululle. 84 minuutin kohdalla Vaajakoski tuli jälleen pystysyötöllä oikealta, mutta Peiponen torjui lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen. 85 minuutin kohdalla Vaajakoski pelasi pallon vasemmalta boksiin, jossa Esa-Pekka Vartiainen työnsi hyökkääjää kevyesti selästä ja tuloksena heppoisesti vihelletty rankkari isännille. Rankkarista pallo laitettiin vuorenvarmasti maaliin ja lukemiksi 3-0. 87. minuutilla Roope Leskinen hankkii vapaapotkun aivan kuudentoista alueen reunalta. Lauri Mielosen toimittama vapari jäi pomppimaan maalinedustalle ja Esa-Pekka Vartiainen yritti saksipotkulla kavennusta, mutta veto suuntautuu päin Vaajakosken maalivahtia. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten isännät veivät ottelun lukemin 3-0 (0-0).

“Vastustaja oli meitä selkeästi parempi, siitä ei kahta sanaa ja hallitsivat peliä selkeästi. Ensimmäisellä jaksolla Vaajakoski ei saanut luotua vaarallisia maalipaikkoja sen enempää kuin mekään. Meillä enemmän tai vähemmän muutamista vastahyökkäyksistä saatiin rakenneltua jakson loppupuolella. Etenkin Yousif Josephilla oli erittäin hyvä maalintekopaikka, mutta laukaus meni ohi maalin. Puolustussuuntaan meillä oli teemana, että saadaan paketti pysymään tiiviinä ja vastustaja ei juurikaan päässyt meidän muodon sisään pelaamaan, joten siinä onnistuttiin jälleen tosi hyvin. Selustan puolustamisessa jos tulee vähänkään pidempää ristipalloa niin meillä on vieläkin haasteita, mutta sitä keretään vielä jumppaamaan tässä ennen sarjan alkua. Oma hyökkäyspeli oli hyvää, lukuunottamatta ensimmäistä varttia, jolloin oltiin todella ujoja ja kokemattomuus näin kovista vastustajista näkyi. Tämän jälkeen meillä oli erittäin tasapainoinen esitys niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Viimeiselle vartille iski vähän väsy ja vastustaja pääsi rokottamaan kolme kertaa. Ensimmäisen maalin jälkeen avattiin meidän hyökkäyspeliä enemmän ja se ei ihan onnistunut, mutta avautui sen verran että vastustaja pääsi rokottamaan. Lopussa oli myös ehkä hieman henkistä ja fyysistä väsymystä, joten numerot pääsi repsahtamaan 3-0, mutta toisaalta numerot eivät valehtele yhtään, sillä vastustaja oli meitä parempi. Jos miettii tätä harjoituspeliä, niin erittäin positiiviset fiilikset tästä jäi niin itselle kuin pelaajillekin ja tästä on hyvä lähteä sarjaan”, analysoi lounaspatojen ääreltä tavoitettu päävalmentaja Pekka Niskanen ottelua.

Seuraavaksi Kuninkaiden ohjelmassa siis sarja-avaus perjantaina Keuruulla KeuPan vieraana ja tämän jälkeen Lippumäen halliin saapuu 29.4. kotiavaukseen vieraaksi PK-37 Iisalmesta.