Siirry suoraan sisältöön

Määttä ja Räsänen jatkavat – Jere Ylönen tolppien väliin

Valentin Määttä ja Tuukka Räsänen ovat laittaneet nimensä jatkosopimukseen. Uutena pelaajana Kuninkaisiin liittyy maalivahti Jere Ylönen.

Valentin Määttä saapui Kuninkaiden riveihin kesken kauden 2019. Sekä laitapuolustajana että laiturina viihtyvä Määttä on KuPS:n kasvatti ja kolmen Kuninkaallisen kauden aikana vyölle on kertynyt kaikkiaan 36 ottelua, joissa on syntynyt yksi maali. Joka kaudella kehitysaskelia ottanut Määttä sai viime kaudella vastuuta kolmessatoista ottelussa, joista seitsemässä mies oli avauksessa. Kings-uran avausmaalin Määttä iski viime kaudella PAVEn vieraana 0-6 -voittoon päättyneessä ottelussa.

“Viime kausi mielestäni meni ihan ok. Muutamat tärkeät matsit hävittiin ja siinä näkyi varmasti monella kauden pituus ainakin viimeisissä peleissä. Preseason on sujunut hyvin, joukkueessa on ollut hyvä tekemisen meininki ja uskon että se näkyy kaudella kentällä. Tulevan kauden odotukset ovat korkealla – joka peli lähdetään voittamaan totta kai. Omalta osin toivon, että paikat kestää ja lähdetään nyt tavoittelemaan muutamaa maaliakin”, kommentoi Valentin Määttä.

Tuukka Räsänen aloitti oman taipaleensa Kuninkaissa Akatemian kautta ja nousi ensimmäistä kertaa edustuksen mukaan kaudella 2019. Kaudesta 2020 tuli armeijan vuoksi välikausi ja viime kaudella Räsäselle oli tarjolla isoa roolia, mutta sitkeän nilkkavamman vuoksi ottelumäärä jäi kahteen kauden ensimmäiseen otteluun, joissa “Tuke” urakoi täydet minuutit. Tyynen rauhallinen Räsänen pelasi edustukseen noustessaan keskikentän pohjalla, mutta pelipaikka on sittemmin vakiintunut toppariksi. Kaikkiaan Räsäselle on kertynyt Kuningaspaidassa otteluita kymmenen kappaletta.

“Viime kausi oli henkilökohtaisesti aika iso pettymys, kun pystyi pelaamaan vaan kaksi peliä, ennen kuin loukkaantuminen sitten piti loppukauden sivussa. Preseason on sujunut omasta mielestä hyvin, vaikka koronatilanne on sitä välillä vaikeuttanut. On saatu hyvin minuutteja kaikille pelaajille hyviä vastustajia vastaan, joten voidaan kauteen lähteä hyvällä fiiliksellä. Henkilökohtainen tavoite kaudelle on pysyä terveenä ja pelata mahdollisimman paljon. Joukkueelta odotan hyvää asennetta ja tekemistä koko kauden, pelataan peli kerrallaan ja jokaista peliä tietenkin lähdetään voittamaan. Katsotaan sitten minne se riittää kauden päätteeksi”, kommentoi Tuukka Räsänen.

Maalivahti Jere Ylönen liittyy Kuninkaisiin Varkaudesta, jossa vyölle on Warkaus JK:n paidassa kertynyt yhteensä 33 ottelua Kolmosessa. Kuninkaiden rinkiin Ylönen saapui jo alkutalvesta ja on esiintynyt viidessa harjoitusottelussa talven aikana. Aktiivisesti peliä ohjaavan Ylösen vahvuuksiin kuuluu mm. pelinlukutaito ja lähitorjunnat.

“Erittäin hyvillä fiiliksillä tulin Kingsin mukaan harjoituskauden alussa ja olen päässyt erittäin hyvin joukkueen mukaan. Joukkuehenki on erittäin hyvä. Talvikausi on sujunut hyvin ja etenkin ensimmäisten kuukausien intensiteetti yllätti positiivisella tavalla. Koen että olen kehittynyt todella paljon hyvän valmennuksen ansiosta. Odotuksia kaudelta on, että lähdetään taistelemaan joka peliin voitosta ja saadaan hyvä kausi alle”, kommentoi Jere Ylönen tuntojaan.