Siirry suoraan sisältöön

Ikegbu jatkaa – Tuomo Jukarainen uutena Kuninkaisiin

Kuninkaat ovat solmineet kaksi uutta sopimusta, kun Godswill Ikegbu laittoi nimensä jatkosopimuspaperiin ja Tuomo Jukarainen saapuu Mikkelistä Kings-paitaan.

Viime kaudella Kuninkaisiin saapunut Ikegbu pelasi kaudella 2020 Miesten Vitosta Kuopion Jalkapallokerhon paidassa esiintyen tuolloin yhdeksässä ottelussa, joissa syntyi yksi maali. Nigeriasta Suomeen saapunut toppari pelasi yhteensä viime kaudella kolmetoista ottelua, joista kahdessatoista hän oli avauksessa. Kovaa kaksinkamppailuihin menemään pyrkivä Ikegbu pysyi hyvin pari pykälää korkeamman sarjatason vauhdissa ja olikin yksi joukkueen kantavia voimia. Aina iloinen Ikegbu palkittiin viime kauden päätteeksi seuran vuoden tulokkaana.

“Mielestäni viime kausi sujui meiltä hyvin, vaikkakaan emme saavuttaneet tavoitetta eli sarjan voittoa. Opimme kuitenkin paljon, kuinka haluamme pelata ja mielestäni moni pelaaja paransi pelaamistaan kauden mittaan. Oli myös hienoa saada palkinto vuoden tulokkaana. Harjoituskausi on ollut mahtava ja olen päässyt osallistumaan kaikkiin harjoitusotteluihin. Olen harjoitellut todella kovaa ollakseni valmis tulevaan kauteen. Odotukseni tulevaan kauteen ovat erittäin simppelit, voittaa sarja ja nousta Kakkoseen. Lähdetään voittamaan jokaista ottelua, tehdään mahdollisimman monta maalia ja yritetään päästää vähemmän maaleja. Tiedän, että pystymme siihen ja odotan jo todella innolla kauden alkua”, kommentoi Ikegbu viime kautta sekä pian alkavaa kautta 2022.

22-vuotias Tuomo Jukarainen saapuu Kuninkaisiin Itä-Suomen Kolmosen B-lohkon Savilahden Urheilijoista. Viime kaudella lohkon kolmanneksi sijoittuneen SavU:n paidassa Jukaraiselle kertyi vyölle kahdeksan ottelua, joissa maaleja ei syntynyt. Toissa kaudella vahvan pelikäsityksen ja pelinlukutaidon omaava Jukarainen pelasi sekä Mikkelin Palloilijoiden P20-joukkueen mukana ensin SM-karsintaa sekä lopuksi SM-sarjaa ja pelaten samalla myös SavU:n riveissä Kolmosta. Jukarainen pääseekin kohtaamaan ensi viikolla vanhan seuransa, kun Kuninkaat matkaa Mikkelin uuteen jalkapallohalliin SavU:n vieraaksi. Vyölle on kertynyt myös kaudella 2019 yksi Suomen Cupin ottelu MP:n edustuksen riveissä, jolloin nuorukainen uurasti täydet 90 minuuttia Joensuun Jippoa vastaan. Urallaan myös aluejoukkueleirityksissä mukana ollut Jukarainen tuo päävalmentaja Pekka Niskaselle vaihtoehtoja pelipaikkojen suhteen ja talven aikana hänet onkin nähty sekä keskikentällä että laitapakkina.

“Päädyin Kingsiin viime syksynä ja pääsin saman tien joukkueeseen hyvin mukaan. Treeneissä on ollut hyvä intensiteetti päällä koko talven ja meno kovenee kun sarjan alku lähenee. Talvikausi on mennyt hyvin lukuunottamatta pientä treenitaukoa koronan takia. Tulevaa kautta odotan hyvällä fiiliksellä ja uskon että pystytään tappelemaan lohkon kärkisijoista”, kommentoi Jukarainen fiiliksiään kauden alla.