Siirry suoraan sisältöön

Roope Leskinen Kuninkaisiin

Kuninkaat ja Roope Leskinen ovat solmineet kauden 2022 kattavan sopimuksen. 22-vuotias laitapelaaja saapuu Kuninkaisiin Itä-Suomen Kolmosen lohko B:ssä pelaavasta savonlinnalaisesta STPS:sta. Leskinen on aloittanut jalkapallo taipaleensa Juvan Kisasta. Juniorivuosinaan Leskinen kävi pyörähtämässä myös yhden kauden WJK:n junioreissa, jonka jälkeen hän siirtyi Mikkeliin MP:n junnuihin. Mikkelistä matka jatkui Savonlinnaan, jossa viimeisen kahden kauden aikana STPS:n riveissä tilille kertyi 23 ottelua Miesten Kolmosessa. Savonlinnassa ensimmäisellä kaudella Leskinen oli lähellä päästä pelaamaan Kakkosen nousukarsintaa, mutta yhden ottelun osalta kabinetissa tullut tappio jätti STPS:n karsintapelien ulkopuolelle. Kuninkaat saavat Leskisestä joukkuepelaajan, joka antaa kaikkensa joukkueen eteen. 23-vuotiaan pelurin vahvuutena on nopeus sekä tempokuljetukset, jotka aiheuttavat vastustajille vaaraa. Kehityskohteekseen nuori laitapelaaja nimeää viimeistelyn, joten jäädään odottamaan, heiluuko verkko tällä kaudella aiempaa rivakammin.

Roope Leskinen

“Hyvillä fiiliksillä Kingsiin ja tosi hyvin on jo päässyt porukkaan mukaan. Talkoita on ollut siihen tahtiin, että porukka on päässyt hyvin ryhmäytymään. Yhteispelikin on alkanut hioutumaan yhteen, kun alkaa oppimaan pelaajien liikkeitä ja syötöt löytämään oikeaan osoitteeseen”, kommentoi Leskinen tunnelmiaan uudessa joukkueessa.

Kuten useasti on todettu, korona on tuonut omat haasteensa tänä talvena kauteen valmistautumiseen, mutta siitä huolimatta Leskinen on päässyt jo sisäistämään Pekka Niskasen oppeja harjoituksista.

“Talvikausi on ollut vähän rikkonainen koronan aiheuttamista haasteista johtuen. Treenaaminen on ollut kuitenkin nousujohteista ja treenit ovat olleet todella laadukkaita ja hyviä pelaajakehityksen kannalta. Odotukset tulevaan kauteen ovat korkealla, koska meillä on laadukas porukka. Mielestäni meillä on edellytykset hyviinkin sijoituksiin, jos joukkuepeli toimii hyvin”, kommentoi Leskinen mennyttä talvea sekä odotuksiaan tulevaa kautta kohti.