Siirry suoraan sisältöön

Otto Vilo jatkaa Kuningaspaidassa

Kuninkaiden sopimusuutiset saavat jatkoa, kun Otto Vilo laittoi nimensä vuoden mittaiseen jatkosopimukseen. Suomen Turusta lähtöisin oleva Vilo on aikaisemmin urallaan edustanut turkulaista Magen AK:ta, jossa sarjatasoina olivat ensin Vitonen ja nousun jälkeen Nelonen. Vilo harjoitteli jo kaudella 2019 Kuninkaiden kanssa talvikauden verran, mutta suuntasi vielä Turkuun kesäksi. Debyytin Kuninkaissa Vilo teki kaudella 2020 SC Riverballia vastaan. Debyytin jälkeen härkämäiselle Vilolle on kertynyt vyölleen 26 ottelua, joissa on syntynyt kolme maalia. Viime kaudella Vilo esiintyi 13 ottelussa ja upotti päätöskierroksen ottelussa Savon Palloa vastaan kauden ainokaisensa.

“Toistamiseen pidentynyt preseason koetteli ainakin omaa kärsivällisyyttä sarjan alun suhteen. Oli toki mukavaa siirtyä suoraan nurmikentille pelaamaan, mutta pitkä kauteen valmistautuminen vaikutti kyllä kesäkuun vauhtiin. Muuten henkilökohtaisesti omat minuutit menivät hyvissä tunnelmissa ja sarjapisteitäkin saatiin kohtalaisesti. Omassa pelaamisessa ja viimeistelyssä toki riittää kiristettävää, mutta paikat pysyivät kunnossa ja jotain tuhoakin tehtiin”, tiivisti Vilo viime kautta.

Muun joukkueen tapaan myös Vilon talvikausi on tähän asti ollut rikkonainen, mutta hän näkee myös positiivisia asioita menneessä harjoituskaudessa sekä joukkueen yleisilmeessä.

“Talvikaudelle on taas järjestetty mukavasti tapahtumaa ja treenit ovat jatkuneet pieniä taukoja lukuunottamatta. Mukaan on tullut hyviä pelaajia, mikä tuo aina hyvää lisää kilpasarjaan lähdettäessä. Olisi toki mukava saada takaisin ainakin syystaukoa vielä viettävät Jaska ja Sena”, kommentoi Vilo joukkueen valmistautumista kauteen.

Kolmoseen tyypillisesti myös pelaajien omat menot pakottavat välillä olemaan poissa, mutta joukkueen vanhimpaan kalustoon kuuluva Vilo tietää kokemuksen puolesta, kuinka kunto saadaan pidettyä yllä.

“Olosuhteet Kuopiossa läpi talven harjoitteluun ovat parantuneet ja ovat erinomaiset, kun miettii missä tilanteessa oltiin vielä pari vuotta sitten. Treenimatsit ovat omalta osalta jääneet muiden reissujen takia välistä, mutta rutinoitunut harjoittelu on pitänyt fysiikan kunnossa ja mielen virkeänä. Valmentajan ja taustojen aktiivisuus talvikaudella on myös mielestäni sitonut joukkuetta hyvin yhteen, vaikka varsinaisia hengenkohotusviikonloppuja ei vielä ole uudella porukalla toteutettu.” kommentoi Vilo omalta osaltaan mennyttä talvea.

Edellisen kahden kauden pitkät preseasonit ja koronasta johtuneet sarjojen myöhäisemmät ajankohdat ovat olleet pelaajille raastavia, mutta nyt on valoa vihdoin tunnelin päässä sen suhteen että sarja saataisiin vietyä läpi normaaleissa olosuhteissa.

“Toivon ainakin että sarja päästäisiin aloittamaan ja pelaamaan läpi alkuperäisen suunnitelman mukaan. Vastustajat ovat ainakin suurelta osin tuttuja porukoita viime kausilta, joten joukkueena meidän tulisi pystyä hyvä läjä pisteitä keräämään. Odotan ainakin uusia paikalliskamppailuja, sekä toivoisin panoksia riittävän sarjan viimeisille kierroksille saakka. Henkilökohtaisesti haluan pelata mahdollisimman paljon ja voittaa matseja Kingsin kanssa”, kommentoi Vilo tulevaa kautta.

Sarjaohjelma alkaa olla pikkuhiljaa valmis, mutta muutamien pelien aikatauluja sekä kenttiä järjestellään, ennen kuin otteluohjelma voidaan julkaista kokonaisuudessaan.