Siirry suoraan sisältöön

Valmennustiimi vahvistuu

Kuninkaiden valmennustiimi on saanut vahvistusta, kun Miika Partala liittyy Pekka Niskasen aisapariksi.

Partalalta löytyy taskusta UEFA B ja Palloliiton videoanalyytikon valmentajakoulutukset ja hän on ammatiltaan nuoriso- ja yhteisöohjaaja. Partala aloitti valmentamisen vuonna 2014 Tampereen Pallo-Veikkojen junioripuolella. Tampereelta matka jatkui Kuopioon Pallokissoihin, jossa valmennustaivalta kesti viisi vuotta. Pallokissoissa alkoi myös yhteistyö Niskasen kanssa, joten miehet ovat toisilleen jo entuudestaan tuttuja. Viime kaudella Partala valmensi KuPS:n C14-tyttöjen kilpajoukkuetta, josta isoimpana saavutuksena mainittakoon Laura Kalmari SM-lopputurnaukseen pääseminen.

“Olemme aina tulleet Pekan kanssa hyvin toimeen ja ajattelemme samalla tavalla pelistä nimeltä jalkapallo, vaikka en niin paljoa paloa tunnekaan Preston North Endiä kohtaan. Viime kauden päätteeksi ajattelin pitää hetken taukoa valmentamisesta, mutta sitten Pekka soitteli joulun alla ja olin lähes välittömästi mukana”, kertoo Partala.

Intohimokseen rock ‘n’ rollin nimeävä Partala on suurimman osan urastaan valmentanut junioripuolella, joten hän on nyt uuden edessä aikuisjalkapallon parissa. Loikka junioripuolelta aikuispuolelle on kuitenkin sujunut kivuttomasti ja jatkuvasti uutta jalkapallon parissa opetteleva mies onkin innoissaan yhteistyöstä Pekka Niskasen kanssa ja viihtyy hyvin Kuninkaissa.

“Olen koko valmennusurani pyrkinyt kouluttautumaan mahdollisimman paljon ja oppimaan koko ajan lisää. Uskon että Pekan aisaparina ja innostavassa Kings-ympäristössä kehittyminen valmentajana jatkuu edelleen”, kommentoi Partala tuntemuksiaan.

Joulukuusta asti Kuninkaiden mukana ollut Partala on jo saanut hyvän käsityksen Kuninkaiden pelitavasta ja joukkueen vahvuuksista.

“Kings on joukkueena erinomainen sekoitus taitoa, intoa, nuoruutta sekä kokemusta. Treeneissä on loistava tekemisen meininki ja pelaajat pitävät yllä korkeaa harjoitusmoraalia, mikä mahdollistaa hyvän ja kehittävän ympäristön. Joukkue pelaa fyysistä taitojalkapalloa ja on varmasti kauden alkaessa valmiina kärkikahinoihin. Kaiken lisäksi Kings pelaa näyttävää ja viihdyttävää futista, jota kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan paikan päälle ja hypätä mukaan Kuninkaiden bandwagoniin”, niputtaa Partala mietteitään joukkueesta ja sen vahvuuksista.