Siirry suoraan sisältöön

Viikonlopun saldo täydentyi voitolla SaPasta

Kuninkaiden viikonloppu oli tuloksellisesti nappisuoritus, sillä lauantain PK-37 -voiton jatkoksi Kuninkaat kaatoivat sunnuntaina myös Savon Pallon.

Ottelu oli käytännössä alusta asti Kuninkaiden hallintaa ja SaPa pysyi visusti kaukana vaarallisilta paikoilta. Hieman ennen kymmenen minuutin täyttymistä Kuninkaat saivat ensimmäisen maalipaikan kun Jere Markkanen riisti pallon ja seinäsyöttöjen jälkeen vapautti Ali Al-Musawin maalipaikkaan, mutta SaPan maalilla lainassa ollut Henri Mäkelä tuli vastaan ja selvitti tilanteen. Toinen huippupaikka tuli Esa-Pekka Vartiaiselle, joka pääsi puskemaan takatolpalta vitosen rajan kohdilta, mutta pusku suuntautui yli maalin. Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Jere Markkanen vapautti syötöllään Vartiaisen maalipaikkaan, mutta pienestä kulmasta lähtenyt veto suuntautui suoraan päin Mäkelää. Puolen tunnin kohdalla kolmikko Al-Musawi, Markkanen ja Vartiainen pelasivat loistavasti yhteen ja vapauttivat Godswill Ikegbun vasemmalta laidalta. “Will” leikkasi keskelle ja samalla SaPa-pelaaja laittoi jalan väliin ja tuloksena Kuninkaille rangaistuspotku. Rankkaria ampumaan asteli Ikegbu, joka ampui pallon varmasti vasempaan nurkkaan ja taululle 1-0 -lukemat. Ensimmäinen jakso ei kerennyt vanhentua edellisestä maalista pitkään kun Esa-Pekka Vartiainen lisäsi Kuninkaiden johdoksi 2-0. Ali Al-Musawi nosti pallon pieksämäkeläisten linjan yli boksiin, jossa Vartiaisella oli aikaa ottaa syöttö rauhassa haltuun ja sijoittaa pallo maaliin. Puoliajan loppuun Jere Markkanen pelasi Ali Al-Musawin hyvään vetopaikkaan keskeltä noin 16 metristä, mutta veto jäi heppoiseksi ja tauolle mentiin 2-0 -lukemissa.

Toisella jaksolla kotijoukkueen otteista huomasi, että suurin osa Kuninkaiden pelaajista oli tahkonnut edellisenä päivänä minuutteja Iisalmessa. Viimeinen terävyys katosi ja vaikka ottelu olikin hallinnassa niin lisämaaleja ei nähty. Vierasjoukkue SaPan paras paikka syntyi heti toisen jakson alkupuolella. Pieksämäkeläiset saivat vasemmalta kulmapotkun, joka lähetettiin korkeana maalille. Toisen jakson Kuninkaiden maalilla pelannut Jere Ylönen nyrkkeili pallon, joka jäi pomppimaan maalin edustalle. SaPa-pelaaja pääsi jälkitilanteesta vielä laukomaan, mutta veto suuntautui reilusti yli maalin. Kuninkaiden parhaat paikat tulivat noin varttia ennen täyttä aikaa. Ensin Jere Markkanen pääsi kokeilemaan 20 metristä, mutta SaPan maalilla Mäkelä venytti takakulmaan suuntautuneeseen laukaukseen näpit väliin. Torjuntaa seuranneessa kulmapotkussa pallo leijaili taka-alueelle, jossa Kiril Popov laukoi ensin omaa pelaajaa selkään ja tämän jälkeen jatkopallon kohti etunurkkaa, mutta Mäkelä sai jälleen kätensä väliin. Enempää vaarallisia tilanteita ei nähty, joten loppulukemiksi kirjattiin 2-0 Kuninkaille.

“Yhteensä 22 eri pelaajaa kävi viikonlopun aikana kentällä ja kuusi ringissä olevaa pelaajaa ei osallistunut näihin otteluihin, mutta hyvin saatiin jakaa minuutteja myös uusille tulokkaille. Pelillisesti harjoitusotteluiden anti oli kohtuullinen. Ensinnäkin pelaajista saatiin hyvä määrä informaatiota ja viimeiset sopimuspelaajat pystytään nyt kiinnittämään. Jokainen mukana ollut sai vyölleen minuutteja sellaisen määrän, missä pystyi osoittamaan omaa osaamistaan. Toisekseen ne pelilliset teemat, mitä haettiin, toteutuivat aika hyvin. Erityisen hyvää oli pyrkimys toteuttaa asioita halutulla tavalla – aina se ei onnistunut, ja ilman muuta harjoituksissa tarvitaan lisää toistoja niihin asioihin, mutta ymmärrys ja tahto niiden toteuttamiseen on hyvä. Mieltä ilahduttaa tietysti puhdas saldo näistä peleistä – omassa verkossa ei soinut kertaakaan, mikä osittain kertoo maalivahtipelin ja puolustamisen onnistumisesta, mutta tuloksia ei kannata liikaa tuijottaa. Harjoitusvastustajamme ovat meitä enemmän vielä ns. “vaiheessa” ja ovat varmasti kesällä paljon valmiimpia kuin mitä olivat nyt helmikuun puolivälin taistoissa. Nyt joka tapauksessa pari viikkoa tiukkaa treeniä, sen jälkeen hiihtoloma, ja sitten mennään taas tiukkaa tahtia kohti sarjan alkua. Muutama harjoitusottelu pelataan vielä ennen huhtikuun puolivälissä alkavaa sarjaa” kommentoi päävalmentaja Pekka Niskanen viikonlopun saldoa.