Siirry suoraan sisältöön

Kuninkaat voittoon Iisalmessa

Kuninkaiden kahden harjoitusottelun viikonloppu käynnistyi voitokkaasti, kun PK-37 kaatui Iisalmessa lukemin 0-4 (0-2).

Ottelun alku meni Kuninkailta totutellessa pieneen halliin sekä erilaiseen alustaan, mutta pelin edetessä ote parani huomattavasti. PK hallitsi alussa palloa ja sai muutamia puolittaisia maalipaikkoja sekä kulmapotkuja. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Kuninkaiden Godswill Ikegbu pääsi koittamaan kärkkärillä maalia, mutta PK:n maalivahti onnistui torjumaan. 20 minuutin pelin jälkeen isäntäjoukkue sai pallon Kuninkaiden maalin tolppaan. Puolen tunnin kohdalla Kuninkaiden nousujohteinen peli-ilme palkittiin. Pallo pelattiin vasempaan laitaan, josta Seni Danjo käänsi pallon takaviistoon. Esa-Pekka Vartiainen syöksyi tilanteeseen kokemuksella ja sijoitti pallon vastustamattomasti PK-maalin takanurkkaan ja lukemiksi 0-1. Puoliajan keskivaiheilla peli oli tasaista keskialueen vääntöä, ja PK sai luotua muutaman vaarallisen paikan Kuninkaiden maalia ensimmäisellä puoliajalla vartioineen Henri Mäkelän kiusaksi, mutta Mäkelä ja puolustus hoitivat tilanteet. Vielä ennen taukoa iskivät Kuninkaat. Jere Markkanen kuljetti palloa keskustaa kohti ja pelasi pallon vasempaan laitaan Asko Vepsäläiselle. Tämä jatkoi puolestaan pallon keskustaan, josta se muutaman pompun jälkeen löysi tiensä Konsta Heikkiselle, joka naulasi pallon maaliin ja taukolukemiksi 0-2.

“Ottelun alku oli varsin sekavaa pienestä kentästä johtuen ja tilanteet tulivat osalle pelaajista varsin yllättäen. Jakson edetessä päästiin enemmän peliin mukaan, mikä näkyi myös tulostaululla hyvin rakennettujen tilanteiden jälkeen”, kommentoi päävalmentaja Pekka Niskanen ensimmäistä puoliaikaa.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä ja kotijoukkue sai jakson ensimmäisen maalipaikan 53. minuutilla kun PK pelaaja pääsi puolittain läpi, mutta toisen jakson Kings-maalissa pelannut Miika Ritala selvitti tilanteen. Hieman ennen tunnin täyttymistä Oscari Airaksinen pääsi kokeilemaan, mutta PK:n maalivahti torjui pallon hienosti yläkulmasta. Vain hetki tämän jälkeen ja Kuninkaat iskivät jälleen. Pallo pelattiin keskustaan Roope Leskiselle, joka vapautti hienolla syötöllä Sani Danjon läpiajoon. Danjo viimeisteli hienolla vedolla etuylänurkkaan lukemiksi 0-3. Ottelun loppu sujui tasaisissa merkeissä, mutta Kuninkaat naulasivat loppulukemiksi vielä 0-4 noin vartti ennen loppua, kun Lauri Mielonen antoi kulman oikealta ja Yousif Joseph nousi korkeimmalle puskien pallon varmasti maaliin.

“Toisen puoliajan alussa oltiin hetken aikaa ottavana osapuolena, mutta sen jälkeen peli tasoittui ja päästiin paremmin luomaan vaarallisia hyökkäyksiä vastustajan päätyyn. Kaiken kaikkiaan pieni kenttä vaikutti peliin ja uskoakseni sunnuntain SaPa-pelissä peli tulee olemaan selkeämpää. Muutama lisäpelaaja saadaan sunnuntaille mukaan, joten kuormituksen suhteen saadaan tasapainoiteltua, vaikkakin puolustukseen tuli yksi ikävä loukkaantuminen, mikä osaltaan hieman muuttaa suunnitelmaa peluutuksen suhteen”, kommentoi Niskanen toista puoliaikaa ja ottelua yleisesti.

Huomenna jatketaan pelaamista, kun Savon Pallo saapuu klo 20.00 alkavaan otteluun vieraaksi Lippumäen halliin.