Siirry suoraan sisältöön

Kuninkaat tappioon Kajaanissa

Kuninkaiden paluu harjoitusotteluihin päättyi 5-2 (3-1) -tappioon Kakkosessa pelaavan Kajaanin Hakan vieraana. Kotijoukkue Haka oli odotetun kova vastustaja ja ero Kolmosen ja Kakkosen välillä sekä Kuninkaiden rikkonainen alkuvuosi näkyi läpi ottelun.

Heti ottelun alusta alkaen oli selvää, että Haka ottaa ohjat käsiin. Kuninkailla oli pitkä tauko pelaamisesta ja lisäksi sairastelujen sävyttämä, haastava harjoitusjakso näkyi pelaamisessa ja ottelun alussa pallon kanssa ei saatu aikaiseksi juuri mitään. Kotijoukkue loi ensimmäisen maalipaikan jo neljän minuutin kohdalla, kun Haka-hyökkääjä pääsi murtautumaan vasemmalta vetopaikkaan. Laukaus viuhui kuitenkin ohi takakulmasta ja taululla säilyivät 0-0 -lukemat. Kahdeksan minuutin pelin jälkeen Kingsin maalilla avausjakson pelannut Henri Mäkelä joutui ensimmäistä kertaa torjuntatöihin. Pitkä avaussyöttö saavutti Hakan hyökkääjän, joka pääsi jälleen etenemään vasemmalta, mutta laukaus suuntautui lähelle vastaan tullutta Mäkelää, jolla oli lopulta helppo työ torjua pallo. Ottelun avausmaali näki päivänvalon yhdentoista minuutin pelaamisen jälkeen Hakan saatua riiston vasemmalla laidalla. Hakan Tiitus Erola kavensi laidalta sisäänpäin ja laukoi pallon tarkasti etuylänurkkaan. Maalin jälkeen Haka jatkoi painetta, mutta myös Kuninkaiden peli alkoi pikkuhiljaa ajoittain rullaamaan. Vartin kohdalla Kuninkaiden Jere Markkanen vapautti syötöllään vasemmasta laidasta Oscari Airaksisen, joka keskitti matalana pallon maalin edustalle, mutta Hakan puolustus kerkesi ensimmäisenä palloon. Tämän jälkeen Hakan peli oli hetken aikaa sekaisin ja Kuninkaat saivatkin luotua painetta Hakan päätyyn varsinkin kotijoukkueen harhasyöttöjen jälkeen. Kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen Haka pelaaja kaatui rangaistusalueen rajalla Kuninkaiden hötkyilyn jälkeen ja pallo tuomittiin tilanteesta pilkulle. Kenedy Santos laukoi pilkun yläriman kautta maaliin ja taululle muutettiin näin 2-0 -lukemat. 26. minuutilla Haka nousi jälleen vasemmalta laidalta syvältä omalta puoliskolta ja vapauttavan syötön päätteeksi Hakan Santos sijoitti pallon tarkasti vastaan tulleen Mäkelän ali takanurkkaan ja lukemiksi 3-0. Puoliajan edetessä Kuninkaat saivat koko ajan paremmin pelistä kiinni ja palkinto tästä tuli 35. minuutilla. Esa-Pekka Vartiainen vapautti nopealla syötöllä puolesta kentästä Konsta Heikkisen, joka kavensi vasemmalta kaistalta keskelle ja laukoi 25 metristä pallon verkkoon. Heikkinen pääsi vielä hetken päästä kokeilemaan uudestaan samoilta nurkilta, mutta tällä kertaa laukaus painui vasemmalta ohi maalin.

“Pallollinen pelaaminen oli heikolla tasolla etenkin alussa. Pallo poltteli jalassa ja jos päästiin avaamaan peliä niin pallo pomppi ja oli isoja haasteita saada se meillä pysymään. Jouduttiin ottamaan paljon ylimääräisiä pieniä kosketuksia palloon, jolloin tila loppui kesken ja vastustaja sai riistoja. Vastustajalla oli muutamia todella hyviä pelaajia etenkin vasemmalla kaistalla. Yleisellä tasolla meidän pelaamisesta jäi todella positiivinen fiilis, pystyttiin toteuttamaan paljon niitä asioita, joita ollaan harjoiteltu. Etenkin halu toteuttaa sovittuja juttuja lämmitti mieltä, vaikka ne eivät aina onnistuneetkaan” kommentoi päävalmentaja Pekka Niskanen peliä.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue Haka tuli kovalla asenteella ja nakutti kaksi maalia ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin. Puoliaikaa oli ehditty pelaamaan vasta neljä minuuttia kun Hakan Dameer el Kib sai pallon boksin reunalla, pujotteli puolustuksen ohi ja sijoitti pallon varmasti ohi toisella puoliajalla maaliin tulleen Jere Ylösen. Neljä minuuttia edellistä ja Haka avasi pitkällä vasempaan laitaan, josta Santos keskitti matalan pallon maalille ja taka-alueella vapaana ollut Tuomas Nurkkala siirsi pallon Kings-maaliin. Maalin jälkeen ottelussa alkoi seesteisempi vaihe. 68 minuutin kohdalla Hakan maalivahti otti pilkun kohdalla oman puolustajan pudotuksen käsiin ja Kuninkaat saivat hyvästä paikasta epäsuoran vapaapotkun. Haka-puolustus kuitenkin onnistui blokkaamaan vapaapotkun ja irtopallosta Kuninkaiden laukaus suuntautui reilusti yli maalista. 89. minuutilla kohdalla Haka murtautui jälleen vasemmalta, josta Haka-pelaaja pääsi laukomaan boksin sisältä. Kings-maalilla Jere Ylönen oli kuitenkin hereillä ja torjui jaloillaan sekä ensimmäisen yrityksen että jatkotilanteen. Hieman ennen loppua Kuninkaat saivat kulmapotkun oikealta puolelta. Hakan pelaaja repi kulman aikana Kuninkaiden Kiril Popovin nurin ja pallo asetettiin pilkulle. Popov asettui itse pallon taakse. Ensimmäisen yrityksen Hakan maalivahti torjui, mutta linjatuomari nosti lipun pystyyn merkiksi siitä, että maalivahti liikkui liian aikaisin viivalta ja rankkari uusittiin. Toisella yrittämällä Popov sijoitti pallon vasempaan alanurkkaan ja taululle loppulukemiksi 5-2.

“Ennen peliä mietin, että kannustanko pelaajia prässäämään korkealta. Jos olosuhteet olisivat olleet toiset, niin olisi varmasti lähdetty prässäämään enemmän ja korkeammalta, mutta nyt moni pelaaja on vielä puolikuntoinen, joten meillä olisi loppunut jalat aika nopeasti pelissä. Jatkossa haluan parantaa prässin aktiivisuutta. Tässä pelissä, kun ylin pelaaja lähti antamaan painetta vastustajalle oikeasta suunnasta ja oikealla vauhdilla mutta muut eivät osallistuneet prässiin mukaan, joten tätä täytyy harjoitella. Alussa mentiin kaksinkamppailuihin sen näköisinä, että ei haluttu edes voittaa niitä. Tämä kuitenkin parani ottelun edetessä. Positiivista oli myös pelirohkeus. Rohkeasti pyrittiin jo alhaalla pääsemään paineen alta pois lyhyillä syötöillä, joka osoittaa, että meillä on halu päästä eteenpäin pelaamalla roiskaisun sijaan” niputti Niskanen ottelua.

Kuninkaiden harjoitusottelut jatkuvat ensi viikonloppuna kahdella ottelulla. Ensin lauantaina 19.2. Kuninkaat matkaavat Iisalmeen PK-37 vieraaksi ja sunnuntaina 20.2. Savon Pallo saapuu Pieksämäeltä vieraaksi Lippumäkeen klo 20:00 alkavaan otteluun.