Siirry suoraan sisältöön

Kuninkaat kohtaa harjoitusottelussa Kajaanin Hakan.

Kuninkaat matkustavat lauantaina Kajaaniin Kakkosen C-lohkossa tulevalla kaudella pelaavan Hakan vieraaksi. Ottelu järjestyi pika-aikataululla perjantain aikana ja tuli hyvään saumaan korona-aallon karsittua suurimman osan Kuninkaiden sovituista harjoitusotteluista pois kalenterista.

Kuninkaat ja Kakkosen ja Kolmosen väliä viime vuosikymmenet sahannut Haka ovat kohdanneet toisensa Kakkosessa 14 kertaa joista Kuninkaat ovat voittaneet viisi, tasan on pelattu kaksi kertaa ja seitsemän kertaa Haka on ollut parempi. Kuninkaiden historian suurin tappio on juurikin Hakaa vastaan kun kajaanilaiset olivat Väinölänniemellä parempia maalein 1-11. Tammikuussa 2021 Hakan päävalmentajaksi tullut portugalilainen Luis Carlos Da Costa Figueiredo johdatti heti ensimmäisellä kaudellaan Hakan alkusarjan kakkoseksi vain pisteen Oulun Palloseuraa perässä. Yläloppusarjassa kajaanilaiset laittoivat kaasun pohjaan ja nousivat piikkipaikalle kuuden pisteen erolla OPS:n edelle. Nousukarsintaa ei tarvinnut pelata ollenkaan, koska lännen lohko c:stä ei löytynyt nousuhalukkuutta ja niin KajHa ja Kuninkaiden lohkon voittanut Komeetat nousivat suoraan Kakkoseen kaudelle 2022. Viime kaudella vasta elokuun loppupuolella seuraan liittynyt ja kahdeksassa ottelussa hurjat 11 maalia iskenyt Kenedy Santos allekirjoitti juuri jatkosopimuksen kajaanilaisten kanssa, joten Kuninkaiden puolustuksella on varmasti kova puhde luvassa.

“Alkuvuosi on ollut todella hajanainen koronan vuoksi. Ensin harjoitusjakson alkua jouduttiin lykkäämään kahdella viikolla yleisen koronasulun vuoksi, jonka jälkeen kerettiin muutama harjoitustapahtuma vetää ennen kuin joukkueen pelaajistossa alkoi ilmetä tartuntoja ja sovittuja harjoitusotteluita jouduttiin perumaan yksitellen ja harjoituksiakin vedettiin vain muutamalle pelaajalle”, kommentoi päävalmentaja Pekka Niskanen mennyttä alkuvuotta.

Kuninkaiden koronatilanne on jo paranemaan päin ja jalkeille saadaankin 17 pelaajan ryhmä. Osa pelaajista on edelleen toipilaita, mutta suuren mukaan lähtevän pelaajamäärän johdosta kuormitus saadaan pidettyä kohtuullisena.

“Joukkueen “lukitseminen” ja tryoutien päättäminen piti siirtää myöhempään ajankohtaan. Vasta tällä viikolla ollaan saatu pelaajia sairastuvalta takaisin ja pari treeniä pelattu kohtuullisen hyvillä pelaajamäärillä, mutta silti osa pelaajista on edelleen vahvasti toipilaina. Onneksi saadaan laaja rinki mukaan, joten ensinnäkin monella pelaajalla on mahdollisuus esittää osaamistaan ja toisekseen vielä kuntoaan hakevien pelaajien ei tarvitse urakoida isoja minuutteja. Taktisia asioita on harjoiteltu osajoukkueharjoituksina ja vielä varmastikin on paljon hakemista yhteisen sävelen löytymisessä, mutta tämä peli kovaa joukkuetta vastaan antaa tärkeää tietoa niin valmentajille kuin pelaajillekin tämän hetken tilanteesta”, kommentoi Niskanen ottelun lähtökohtia.

Ottelu alkaa Kajaanin pallohallissa lauantaina 12.2. klo 15. Ottelua on mahdollista seurata suorana Solidsport palvelun kautta hintaan 3€. Ottelua pääset seuraamaan oheisesta linkistä: bit.ly/3JoGiIa